BRZI MAKEOVER KOJI ĆE TRAJATI: imamo detalj za velike promjene u spavaćoj sobi

Dolaskom proljeća i lijepog vremena, kada u našu spavaću sobu napokon dopre malo više sunca, shvatimo da ova prostorija treba osvježenje. Ono ne mora biti veliko da bi se dobila željena promjena – dovoljan je tek detalj!

 

 


Dijeleći s nama svoje savjete o uređenju doma, dizajneri uvijek ističu kako je dobro unositi izmjene u svoj dom sezonalno – završetkom jednom i početkom drugog godišnjeg doba. Ovo je najbolji način da pratite ritam prirode i osvježite svoj životni prostor, koji naročito nakon zime vapi za promjenom.

Promjene doista ne moraju biti veliki zahvati poput obnove zidova ili podova ili pak novog namještaja. Ponekad su, naročito ako je soba u dobrom stanju ili niste u prilici za velike izdatke, dovoljni detalji koji će unijeti promjenu. Ovaj put u suradnji s tvrtkom Tvornica tekstila Trgovišće predlažemo vam posteljinu MERLA, vrhunsku prirodnu posteljinu hrvatske proizvodnje.

Foto: Marko Cindrić

BRZO, JEDNOSTAVNO I EFEKTNO

Posteljina je način kako unijeti u svoju spavaću sobu ono što vam treba i bez čega ne možete, a pritom i ostvarite željenu promjenu. Dobro odabrana, nova krevetnina jednostavno ne može proći nezapaženo u prostoru, pogotovo kada je u pitanju Merla. Miris novog materijala, boje, uzorci jednostavno će osvježiti prostor. Ovo je makeover za koji nećete trebati nikakve radove u prostoru, niti puno vremena. A efekt će biti postignut!

Foto: T.T.T.

NOVI DETALJ S VELIKOM DOZOM ESTETIKE

Nekim makeoverima postižete ustvari 2u1: spajate praktično i estetiku. Kako spavaća soba ne trpi puno detalja, tako je dobro da se estetika i atraktivnost unose već osnovnim komadima kao i onim elementima kojima je prvobitna namjena praktična.

Primjerice, krevet lijepoga dizajna ili posteljina koju ćete odmah uočiti pri ulasku u sobu. Obično je to krevetnina koja je od kvalitetnog materijala ili plijeni pažnju svojom bojom i(li)i uzorcima. Tako elementima koji su neophodni u spavaćoj sobi postižete dizajnersku notu i ne pretrpavate sobu dekoracijama pa ona ostaje mirna i tiha oaza za odmor, baš takva kakva treba biti.

Foto: T.T.T.

JEDINSTVENA POSTELJINA KOJU MOŽETE SAMI KREIRATI

Oduševila nas je posteljina MERLA koji je nedavno predstavila Tvornica Tekstila Trgovišće, jedina hrvatska tvornica posteljine i damasta. Kao i sve prethodne posteljine, tako će se i ova naći kao najčešći izbor u hotelima. I to ne bez razloga! Radi higijene, hoteli žele imati najbolje posteljine, koje je moguće prati na 90 stupnjeva i koje će biti meke na dodir G, odisati elegancijom i luksuzom te pružati sjajan vizualan dojam. A baš je izgled hotelske sobe jedan od velikih trendova u uređenju spavaćih soba.

Merla posteljine, u što se možete uvjeriti u novootvorenom concept storeu u Teslinoj 5 u Zagrebu, upravo ima sve to.

Foto: T.T.T.

A ono što će vašu sobu kada je ‘odjenete’ u novu posteljinu učiniti sasvim posebnom je da je možete kreirati prema osobnom stilu i željama. Ovo je posve novo, kreativno iskustvo odabira posteljine. U concept storeu, kao i na www.merla.hr u nekoliko jednostavnih koraka putem opcije “Složi svoj set” možete sami složiti svoju kombinaciju posteljine birajući između raznih krojeva, dimenzija i boja. I naravno, naručiti istu putem webshopa!

Foto: Marko Cindrić

TRAJNOST I ISTI IZGLED GODINAMA

Posteljine ponekad, tek nakon nekoliko korištenja, znaju izgledati isprano i istrošeno, iako smo možda birali pamuk i htjeli kupit model koji će trajati godinama. Budući da se posteljina puno rabi i potrebno ju je prati na visokim temperaturama radi higijene, bitno je imati na umu prilikom odabira, da svaka posteljina nije ista s obzirom na materijal i da svaki pamuk nije jednake kvalitete.

Može vam se dogoditi da kupite posteljinu od pamuka, no to ne podrazumijeva njezinu izdržljivost kao ni postojanost boje, teksture i uzorka.

Foto: T.T.T.

UVIJEK PRIRODAN IZGLED

Dizajneri preporučuju damast – s njim ne možete pogriješiti, a posteljina od njega je nepoderiva i uvijek zavidne razine sjaja. Riječ je o prirodnom materijalu koji se sastoji od najkvalitetnije pamučne tkanine. Istovremeno svečano, posebno i praktično!

Damast je zato vrhunska tkanina, idealna ne samo za hotele, nego i sve one koji žele imati trajan proizvod, jakog vizualnog dojma, periv na visokim temperaturama. Istovremeno, djelovat će uvijek prirodno i neće izgubiti udobnost.

Posteljine MERLA su, pored lakog održavanja, i postojane – i nakon 250 pranja izgledati će isto kao i nakon prvog dana. To je potvrdilo i ispitivanje na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Foto: T.T.T.

UDOBNOST, MEKOĆA NA DODIR I ODGOVORNOST PREMA OKOLIŠU

Udobnost i toplina je ono što svi želimo imati u svakom kutku svoga doma. A to je naročito izraženo u spavaćoj sobi koja nam predstavlja našu mirnu oazu u kojoj se odmaramo i opuštamo. Stoga je i uređenje spavaćih soba uglavnom u smirujućim bojama, bez previše detalja i uzoraka. A postojeći uzorci uglavnom su profinjeni ili pak uneseni kao akcenti, na manjih površinama – primjerice tapetama ili posteljini.

Foto: Marko Cindrić

SIGURAN I ZDRAV ZA KOŽU

Željenu udobnost, ali i dobar san, postići ćete upravo novom posteljinom. Istraživanja naime pokazuju da većina ljudi smatra da pored madraca, udobna posteljina najviše utječe na kvalitetu sna. No, bitno je imati posteljinu s određenim svojstvima. Stoga odaberite posteljinu neutralne nijanse ili nježnih pastelnih tonova, a poželjan je i sjaj.

Također, udobnost stvara i sam materijal – prije svega kvalitetan prirodni materijal, pamuk, koji je usto siguran za kožu, što je neizmjerno bitno jer je posteljina u izravnom dodiru s kožom. U Tvornici Trgovišća ističu kako je Merla prirodna i zdrava posteljina, usto nježna prema koži zbog mekoće i sjaja, ali i odgovorna prema okolišu. I takva ostaje godinama!

Foto: T.T.T.

PROMO

 

 

 

 

 

Komentari