Četiri dobra razloga da svoje podove obložite epoksidnom smolom

Dominaciju keramičkih pločica, laminata i parketa u interijerima sve ozbiljnije počinje ugrožavati nova hit podna obloga, koja se može nanositi i na zidove. Saznajte sve prednosti i kvalitete epoksidne smole

 

 

Keramičke pločice, parketi i laminati su klasika kada je oblaganje podova u pitanju, ali sve veću konkurenciju imaju u materijalima nove generacije. To se prije svega odnosi na epoksi smolu, koja je postala sve traženija. Ona je izvrsno rješenje ako želimo unijeti neki novi materijal u svoj dom, a pritom ne podilaziti kompromisima, a ići samo nauštrb trendovima.

 

Foto: Dezeen

 

Epoksidne odnosno visokodekorativne podne obloge su mogu stavljati u eksterrijere i interijere – na zidove i radne ploče, stolove, ali imaju i niz drugih uloga. Primjerice, za izradu nakita, i to zbog staklenog efekta koji nudi. Smola se nanosi na površinu u slojevima, a obično je to do tri do šest slojeva. Između nanosa mora proći 24 sata sušenja pa majstori prakticiraju da svaki dan stave po jedan sloj. Dobra strana jest što miješanjem možete sami stvarati željenu nijansu kao efekt šljunčanog puta ili pak bazena.

 

 

Foto: Venidair

 

  1. VODOOTPORNA, ELASTIČNA I ČVRSTA Ne morate se bojati da će epoksi propuštati vodu ili da neće podnijeti veća opterećnja. Stoga se može stavljati u stambene i poslovne interijere. Dodatni bonus je što se može ugraditi i na podno grijanje.

 

 

Foto: Helio-group eu

 

2. LAGANA ZA ODRŽAVANJE Nije osjetljiva te ju možete održavati običnim sredstvima za čišćenje.

 

 

Foto: Venidair

 

3. EKOLOŠKI PRIHVATLJIVA Smola nije štetna za organizam, ne isparava kemikalije te je otporna na stvaranje gljivica i bakterija.

 

Foto: Venidair

 

4. U TRENDU Epoksidna smola doista estetski izgleda vrlo privlačno u svakom prostoru – od boravka, kuhinje, hodnika, preko kupaonice i ureda pa sve do garaže. Daje svakom prostoru dojam posebenosti i originalnosti.

 

 

Foto: Venidair

Komentari