Evo kako trend oblih, organskih oblika namještaja uklopiti u uređenje dnevnog boravka

Opremanje showrooma idealan je način prezentacije noviteta na tržištu. Riječ je o prostorijama koje vjerno imitiraju stambeni prostor pa je lako stvoriti sliku kako cjelokupno uređenje može izgledati te kakav dojam odabrani namještaj stvara u nama.

 


Ovaj put opremao se dnevni boravak. Pozadinu čini biblioteka s bočnim ormarićima i TV jedinica nasuprot nje jer je riječ o namještaju rađenom po mjeri. Zadatak je bio rasporediti novi komadni namještaj pa se nakon dodatne izmjere prostora krenulo u odabir. Zbog ranije definirane pozicije TV-a jedino logično mjesto za sofu je ispred njega s policom iza leđa.

Bilo je važno paziti da se ne zatvaraju prolazi i da prostor ne bude prenatrpan. Trend oblih, organskih oblika već je neko vrijeme prisutan u interijerima pa su za dnevni boravak birani komade upravo takvog izgleda.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: DOMEN MARTINČIČ

Da bi crni akcenti došli do izražaja išlo se u smjeru neutralnih i svijetlih tonova. Odabrana je svijetla tkanina na sofi, fotelji i tepihu jer je ideja bila dobiti ugodan boravak u kojem će biti naglašen trend organskih oblika koji je zavladao interijerima. U ovom prostoru taj je trend dobrodošao i zbog pomalo grubih polica i oštrih rubova TV jedinice.

Već neko vrijeme vrlo su popularni prirodni materijali, ali i oni koji ih imitiraju. Tako je ovdje odabran jedan stolić s pločom od tamnog drva te stakleni stolić neravne površine koji podsjeća na površinu vode. Upravo taj stolić predstavljen je na ovogodišnjem milanskom sajmu.

Vjerujemo da ćete ovakve komade namještaja viđati u interijerima sve češće jer se zahvaljujući elegantnom stilu mogu uklopiti u gotovo svaki interijer.


Komentari