Kako popularnu kombinaciju sivo-bijele u interijeru učiniti još zanimljivijom

Spoj bijele i sive ne vole samo dizajneri i poklonici skandinavskog dizajna. Ove dvije nijanse dobitna su kombinacija u svakom stilu, no dobro je ponekad unijeti malo šušura i dinamike i stvoriti kontrapunkt koji že osvježiti prostor

 

Neki je obožavaju, nekima je pomalo dosadna, no ipak – nitko nije ravnodušan na sivu. Ista je situacija i sa bijelom. Dizajneri ih preferiraju u interijerima, baš kao i poklonici skandinavskog dizajna, no ova kombinacija je ušla u sve vrste stilova. Tako da je danas prisutna u velikom broju interijera. Razlog popularnost može se pronaći u mogućnosti da ove dvije nijanse, s obzirom da su neutralne, kombinirate s akcentima u bilo kojoj drugoj boji – i uvijek će biti uspješno. Također, voli je i drvo, koje je također čest materijal u interijerima. Siva i bijela pojačavaju kreativnost te pružaju dojam smirenosti i profinjenosti.

Ako vam se i dalje ovaj spoj čini monotonim, predlažemo vam nekoliko načina kako možete popraviti taj dojam.

 

BILJE

Cvatuće bilje ili samo sa zelenim listovima te začini doista mogu oživjeti svaki interijer. Zeleni akcenti u vidu bilja unijet će više kisika, boje i prirode u sivo-bijeli interijer.

Interior Design Ideas

 

Pinterest

 

 

DRVO

Drvo oplemenjuje svaki prostor i dobra je kombinacija sa sivo-bijelom jer unosi toplinu i prirodnost. U obzir dolaze sve nijanse drveta, kao što možete vidjeti na našim fotografijama interijera.

Pinterest

 

Home-designing.com

 

AKCENTI U ŽARKIM BOJAMA

Siva i bijela slažu se sa svakom bojom. No, ako želite da promjena bude vidljiva, u sivo-bijeli interijer unesite akcente u jarkim bojama – žutoj, narančastoj, crvenoj… Uz jedan uvjet: nemojte pretjerirvati u njima!  Također, i pastelne su dobro došle – svijetlo plava i svijetloružičasta unijet će nježnost u prostor.

Brw.ba
Incredible Homes

 

CIGLA

Opeka, kao i drvo unosi dašak prirodnosti i topline. Bez obzira je li riječ o pravoj ili umjetnoj opeci. Ako pak nemate vremena ni mogućnosti aplicirati opetku na zidove – uvijek vam preostaje tapeta s tim uzorkom!

Kuchen-atlas.de

 

CRNO BIJELIM FOTOGRAFIJAMA

Siva je spoj neboja bijele i crne pa je mnogi smatraju akromatskom. Na prvu se ovaj spoj čini nedovoljno upečatljivim, no kada sivoj i bijeloj dodate crnu, dobili ste stilski trio fantastikus! Crna može biti u detaljima, a naročito su efektne crno-bijele fotografije.

Pinterest

 

 

UZORCIMA I TEKSTURAMA

Pletenina, riblja kost, cvijeće… sve su to dobrodošli uzorci za sivo-bijelu kombinaciju. Baš kao i staklene, sjajne i metalik površine.

 

Home-designing.com