Odvažite se u kupaonicu unijeti zlatne detalje i dekoracije

Sviđa nam se elegancija i glamour, a naročito ona koja se ogleda u zlatnim detaljima i dekoracijama. I htjeli bismo je unijeti u svoju kupaonicu… No, bojimo se da ne pogriješimo. Mi vam nudimo nekoliko inspiracija i savjeta kako to možete izvrsno sprovesti u djelo

 

 

U malim prostorima upravo je najteže, pored dobrog rasporeda i stvaranja dojma prostornosti i pročišćenosti, postići da izgledaju raskošno i elegantno. Jer, ovaj dojam se uglavnom postiže teškim, bogatim materijalima poput mramora, baršuna, svile ili kože, sjajnim staklenim ili lak površinama, korištenjem zlatnih, srebrnih ili bakrenih tonova. A njih bi načelno trebalo izbjegavati u skučenim prostorima jer ih mogu lako zagušiti i učiniti da izgledaju još manji.

 

Mirjana Mikulec interijeri/Foto: Darko Mihalić

 

Tajna je – u doziranju

Stoga nam se odabir primjerice zlatne, kao u ovom našem projektu kupaonice od svega 3,5 četvorna metra (na slici iznad) čini pomalo i odvažnim. No, drago nam je da smo uspjeli dokazati kako je u maloj prostoriji moguće postići željeni efekt raskoši a da ona ne izgleda prenatrpano i blještavo. Tajna je – u vještom doziranju. Sjajne površine u ovakvom prostoru dopuštene su, ali na malim površinama ili tek u detaljima.

 

Mirjana Mikulec interijeri/Foto: Darko Mihalić

 

Neutralna osnova

Drugi uvjet je da osnova bude neutralna, po mogućnosti bijele ili sive boje, dok su crni akcenti uvijek dobrodošli jer pojačavaju dojam otmjenosti. Osim sjajnih premaza, u ovom projektu pokazali smo i kako keramičke pločice velikih dimenzija i usto još s 3D površinom funkcioniraju i više nego dobro u malim kupaonicama te kako zlatna s detaljima presvučenim kromom (dozator sapuna i držač za četkice) čine sjajan spoj.

 

Foto: Standard Studio

 

Foto: Petrokov/Scarabeo Golden Flowers
Komentari