MALA KUPAONICA S VELIKOM OSOBNOŠĆU: tri vrste keramičkih pločica učinile su pravo stilsko čudo

U malim kupaonicama ne preporučuje se kombinacija više vrsta keramičkih pločica, kao ni one malih dimenzija. No, vlasnici su, na prijedlog dizajnerice Geri O’Toole Glynn odlučili prekršiti sva ta pravila i poigrati. Rezultat je i više nego fantastičan!

 

 

Vlasnici su imali ograničen budžet za renovaciju kupaonice, ali to se baš i ne da primijetiti na njezinom konačnom izgledu. Elementi koji su unijeli eleganciju poput velikog ogledala i sjajnih mozaik pločica ispod njega podigli su cijelu priču na viši stilski nivo, pa se čini da izgleda skuplja nego što jest. Adaptacijom je stvorena kupaonica koja je ujedno moderna i klasična, a kombinacija tri vrste pločica daje joj poseban pečat osobnosti.

Vlasnicima je u konceptu prostora pomogla dizajnerica Geri O’Toole Glynn koja im je predložila, budući da su htjeli odmak od klasičnih malih kupaonica, tri vrste keramičkih pločica. Inače se u kupaonicama male površine to ne preporučuje, no vještim balansiranjem kršenje pravila se pokazalo i više nego dobar potez.

 

Foto: Geri O’Toole Glynn / Real Homes

Drugo pravilo koje je prekršeno su dimenzije keramičkih pločica. One velikih dimenzija stvaraju dojam prostornosti, a vlasnici su odabrali sva tri modela u malim dimenzijama – na zidu tuš kabine pravokutne metro pločice, na podu kvadratne, a na zidu mozaik iznimno uske pravokutne pločice.

Kombiniranje boja i uzoraka također jer posebna priča – podne pločice s vintage uzorkom povezale su se s crnom na zidu, te bijelom i bež na drugome zidu, gdje je umivaonik. Sedefasti sjaj tih mozaik pločica izvrstan je kontrast jednostavnosti crnih pločica na drugome zidu. A šareni uzorak na podu unio je dinamiku i razigranost u prostoriju, povezavši se s bojom ormarića ispod umivaonika na kojem se nalazi i školjka. U ormariću iza školjke skriven je i vodokotlić, što je doista originalno.

 

Foto: Geri O’Toole Glynn / Real Homes

Tuš kabina je zamišljena kao vrlo jednostavan prostor, asketskih, pročišćenih linija. Plitka kada stvara dojam prostornosti, jer se gube granice i ograničenja koje bi stijenke kade stvorile. Tome je pripomogla i stijenka od debelog prozirnog stakla na kojoj se reflektira svjetlo pa se stvara iluzija veće kvadrature.

 

Foto: Geri O’Toole Glynn / Real Homes

 

Iako bi većina uzela bijelu boju za ugradbene police, vlasnici su prihvatili prijedlog dizajnerice i odabrali crnu boju. Tako se stvorio efekt uske niše koja daje dubinu prostoru, a okomice ga izdužuju. Polica služi za odlaganje ručnika, hijenskih potrepština i detalja poput zelenila, a pregrade od stakla čine je transparentnom.

 

Foto: Geri O’Toole Glynn / Real Homes

Veliko zakošeno ogledalo koje prekriva zid iznad umivaonika i školjke izgleda vrlo otmjeno a ujedno je bilo i najučinkovitiji način za stvaranje iluzije prostora.

Komentari