Kupaonski aparati: sve što morate znati prije kupovine

Tržište je prepuno izbora kućanskih aparata, bilo da je riječ o ugradbenim ili pak samostojećim verzijama, aparatima s bezbroj opcija ili onih skroz jednostavnih i bazičnih. No, odabir  je najčešće kompromis između željenih funkcija aparata i financijskih mogućnosti.

Slijedeća prostorija nakon kuhinje s najvećim brojem kućanskih aparata je kupaonica. Tu sve češće pronalazimo dizajnerske linije perilica i sušilica rublja u žarkim bojama.

Sve veći broj perilica rublja ima program pranja na bazi vodene pare. Vodena para pokazala se odličnim saveznikom u čišćenju rublja. Parni programi smanjuju potrebu za kemijskim čišćenjem, a istovremeno štede energiju i vaše vrijeme. Para prodire u vlakno i na taj ga način ravna i smanjuje potrebu za peglanjem. Programi za osvježavanje rublja smanjuju potrebu za čestim pranjem i na taj način čuvaju rublje. Postoje modeli perilica rublja s bubnjem za pranje dizajniranim da što manje oštećuju robu tokom pranja, tkz. „dijamantni“ bubanj.

Ekološka osviještenost i energetska učinkovitost je svakako smjer kojim se pri razvoju proizvoda sve češće vode proizvođači pa ćete danas sve češće susresti veći broj programa za pranje koji traju kraće, koriste manje deterdženta i paru kako bi bolje oprali rublje i uštedili vaše vrijeme, energente i novac.

Općenito možemo zaključiti kako se u novije vrijeme kod kućanskih aparat više pozornosti posvećuje dizajnu i uštedi energije. Bilo da odaberete aparate s manje funkcija i jednostavnije za korištenje ili one s vise funkcija, svakako posvetite posebnu pozornost energetskoj kategoriji koju aparat posjeduje. Možda vam se u u trenutku kupnje čini besmisleno izdvajati veće svote novca za aparat najviše energetske kategorije, ali taj će vam se novac vratiti u vidu manjih računa za struju.

Komentari