NIJE ZA ONE SLABIJEG SRCA: roza kupaonica kakvu još niste vidjeli

Dok mnogi od nas ne mogu odlučiti hoće li kupaonica biti siva ili bijela, dizajnerski tim za ovu kupaonicu zadatak je shvatio poprilično ozbiljno.

Ova roza kupaonica doslovno izgleda kao da je iz kakve bajke ili SF filma. Cijela je kupaonica, uključujući i umivaonik, izrađena od rozog oniksa koji sam po sebi već izgleda bajkovito, međutim prava je zvijezda – ogledalo. Ukrašeno po mjeri ručno izrađenim detaljima iz prirode poput gljiva, granja, cvijeća i – zmije. Po njoj je i dobila naziv, The Viper Room.

Foto: Douglas Friedman

ODVAŽITE SE: upečatljivi crni akcenti u modernim kupaonicama

Samo ogledalo ukrašeno je i nepravilnim, nebrušenim rudama kvarca koja su zapravo svjetiljke.

Cijelu kupaonicu krase vrlo organski oblici, nepravilne, prirodne linije, materijali i motivi.

Foto: Douglas Friedman
Foto: Douglas Friedman

Projekt je nastao u sinergiji dizajnerice interijera Nicole Hollis, arhitektonskog studija Richard Beard Architects i umjetnika Davida Wisemana koji je ručno izradio sve detalje u kupaonici, ne samo ogledalo. Tako kupaonicu krase i mjedene personalizirane slavine,  ručica vodokotlića te držač za toaletni papir.

Foto: Douglas Friedman
Foto: Douglas Friedman

Sam je toalet vizualno odvojen mjedenom pregradom čije rešetke također krase poskoci.

Strop jedini nije obložen ružičastim kamenom, ali je zato obojen u zlatnu boju i ukrašen također po mjeri izrađenom plafonjerom.

Foto: Douglas Friedman
Foto: Douglas Friedman

ZA KUPAONICU IZ SNOVA: birajte ukrase i dodatke koji će je činiti posebnom

Očekivano, kupaonica je izazvala pravu pomutnju među ljubiteljima dizajna i uređenja interijera. Također očekivano, mišljena su u najmanju ruku podijeljena. Dok jedni kupaonicu opisuju kao najljepšu koju su ikada vidjeli, drugima je ipak daleko od toga i nazivaju je pretjeranom i kičastom. Ipak, timu pod vodstvom dizajnerice Hollis mora se priznati iznimna kreativnost i odvažnost, ma što mislili o samom projektu. U moru interijera koji toliko nalikuju jedan na drugi da ih postaje teško razlikovati, ovako nešto zaista donosi pravo stilsko osvježenje i dobrodošlu promjenu u svijetu interijera.

Foto: Douglas Friedman

 

Komentari