Najčešća pitanja prilikom uređenja kupaonica

Klijenti nas često pitaju za savjet oko odabira pločica prilikom preuređenja kupaonice. Naravno, ne postoji jedinstven odgovor koji bi pristajao svim prostorima, ali par iskušanih pravila će vam svakako pomoći kod najosnovnijih „upitnika“.


Prvo, je li potrebno staviti pločice od poda do stropa i kako kombinirati različite teksture odnosno boje? Sve ovisi o veličini kupaonice i veličini budžeta. Manji prostori bolje izgledaju ako su potpuno prekriveni jednom bojom, dakle i pod i zidovi pa čak i strop. Jedinstvena cjelina koju na taj način postižete izgleda veća, posebno ako se dobro osvijetli rasvjetnim tjelima. To ne znači da cijela kupaonica mora biti prekrivena pločicama. Dovoljno je da onaj dio zida koji nije prekriven, bude u boji pločica pa se postiže jednak efekt.

Što se tiče korištenja različitih pločica, pokušajte da ipak u nečemu budu srodne, ili veličinom ili bojom, a mogu se razlikovati po teksturi. Na primjer, jedan zid neka bude obložen reljefnim pločicama, a ostatak kupaonice neka bude u glatkima u istoj boji. Također, često dio zida kod tuša ili kade zbog ljepote ističemo „posebnijim“ uzorcima kako bismo ipak oplemenili kupaonicu, ali ne potrošili previše sredstava na uređenje. I ono na što bismo se za kraj osvrnuli jesu veličine pločica. Trenutačno pažnju plijene velike od 60×60 ili čak 100×100 cm. Što se tiče ljepote, zaista su impresivne, ali ipak razmislite kad ih stavljate na pod, jer velike, glatke površine u mokrim prostorima mogu biti izvor ozljeda zbog klizanja, pa bismo ipak preporučili manje, s više fuga koje smanjuju taj rizik.

 

Komentari