Makeover: novo ruho stare kupaonice

Kupaonice su možda i jedina prostorija u domu u kojoj je prilikom opremanja važno voditi računa o estetici, ali prije svega o funkcionalnosti.

No, mala kvadratura ne znači da morate žrtvovati jedno ili drugo, upravo suprotno – širok izbor keramike i sanitarija omogućava nam da pri njihovu preuređenju budemo kreativniji no  u bilo kojoj drugoj prostoriji, a u to će vas uvjeriti i makeover ove male kupaonice.

Umjesto dosadašnje bijele baze, odluka je pala na kombinaciju plave boje i bakrenih akcenata. Kako bismo kupaonicu učinili vizualno većom no što jest, odabrali smo one elemente kojima ćemo naglasiti praktičnost. Jedan od elemenata kojim ćemo to postići svakako je izbjegavanje klasične kade, umjesto koje smo osmislili zonu za tuširanje u razini poda s kanalicom koju smo prekrili pokrovom u bijeloj boji – baš kao što će biti i keramika na podu.

Nakon skidanja stare keramike, krenuli smo s izolacijom prostora, a zatim i sa slaganjem odabranih plavih pločica u obliku riblje kosti iznad umivaonika. Jedna od prednosti keramičkih pličica koje nisu u obliku kvadrata, već svojim izgledom više podsjećaju na kvadar definitivno je potpuna sloboda kada je riječ o njihovu postavljanju. Mogu se polagati okomito, vodoravno, pod kutem ili naoko razbacano. U ovom slučaju, keramika ima 3D motiv riblje kosti, no sličan efekt možete postići i postavljanjem takozvanih subway keramičkih pločica pod kutem od 45 stupnjeva. Keramičke pločice s uzorkom mramora idu na pod.

Veliko ogledalo koje prostor čini naizgled većim izradili smo po mjeri i postavili iznad umivaonika.

Foto: Darko Mihalić

Prema zahtjevu klijenta, zadržali smo neke od sanitarija, ali promijenom keramike i dodatkom novih elemenata poput ormarića, tuša umjesto kade i velikog ogledala, kupaonicu smo sasvim izmijenili.

Sada je ovo prostor koji kombinacijom boja i linija objedinjuje suvremen dizajn koji će još dugi niz godina biti atraktivan.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

 

Komentari