Ideje za moderne kupaonice: 5 glavnih trendova u dizajnu najintimnije prostorije u domu

Pogled na kupaonicu se posljednjih godina uvelike promijenio: želimo da taj prostor izgleda moderno, lijepo, jedinstveno i privlačno. Pronašli smo trendove i ideje koji će vam biti pravi izvor inspiracije za kreiranje vaše kupaonice iz snova.

 


Izazovno vrijeme u kojem živimo, prepuno obaveza i stresa natjeralo nas je da preispitamo naše poglede na kupaonicu i da naše želje budu usmjerene u drugim pravcima. Pored praktičnosti i funkcionalnosti, sada trebamo prostor koji izgleda moderno, lijepo, jedinstveno i privlačno.

Proizvođači kupaonske opreme su se potrudili odgovoriti na ove želje i potrebe i čini nam se da ponuda nije nikada izgledala tako raznoliko, uzbudljivo i poticajno. Krenuli smo u potragu za dobrim idejama i trendovima kojima ćete dobiti inspiraciju za kupaonicu koja ima sve što tražite od nje.

Foto: Armal

Trendove smo pronašli u Petrokovu kojem se nedavno pridružio i Armal, poznati brand s 50-godišnjom tradicijom izrade slavina. Armal je kroz godine razvijao i asortiman za cjelokupno uređenje kupaonice pa tako uz popularne slavine nastavlja svoj put kao kvalitetan brand kupaonskog namještaja sadržan u čak 17 različitih kolekcija i sanitarne opreme koji dolaze u 27 dekora različitih dizajna.

Od elegantnih i luksuznih, do jednostavnih i minimalističkih elemenata, s njima svoju kupaonicu možete pretvoriti u predivan prostor za opuštanje. Nadahnite se trendi idejama za kupaonice s njihovim proizvodima!

Kupaonski namještaj Jasmin / Foto: Armal

1. PRAKTIČNI LUKSUZ

Iako možda na prvu djeluje nespojivo, luksuz je usko povezan s modernim domovima u kojima se cijeni funkcionalnost i praktičnost. Već nekoliko sezona prate nas suvremeni životni prostori sa dozom luksuza, a on se ogleda i u kupaonicama.

Trend luksuza odgovor je i na želju da kupaonice budu mjesto gdje ćemo ugoditi sebi i maksimalno se opustiti. A luksuz u tome pomaže! Luksuz u kupaonicama karakterizira praktičnost, a dizajn takvih elemenata je vrlo praktičan tako da nema bojazni za teškim održavanjem ili pretrpavanjem prostora luksuznim dekorativnim detaljima koji će zagušiti prostor.

Kupaonski namještaj Magnolia / Foto: Armal

Primjerice, luksuz se može ostvariti odabirom praktičnih, osnovnih elemenata – kupaonskog namještaja, sanitarija visokog sjaja ili od plemenitih materijala, elegantne rasvjete poput visilica, umivaonika u zlatnoj ili srebrnoj boji.

Kupaonski namještaj Dalia / Foto: Armal

2. POVEZANOST S PRIRODOM

Moderne kupaonice slijede trend u uređenju ostatka doma, a to je inspiracija i povezanost s prirodom. Uslijed užurbanog ritma života u gradu, mnogima nedostaje doticaj s prirodom, pa se to nastoji nadoknaditi i unutarnjim dizajnom doma. Priroda opušta, smiruje i pruža svojevrsni antistresni tretman, a upravo je to ono što nude moderne kupaonice od kojih se očekuje da budu spa zone i intimne oaze u kojima smo sami sa svojim mislima.

Prednost stoga dajte materijalima koji će unijeti prirodu u dom – drvo, kamen, pamuk, jutu… kao i odabirom boja iz zemljane palete – smeđe, bež, terakote, zelene…

Foto: Armal

3. KUPAONICA KAO SPA OAZA

Posljednjih godina kupaonica se postupno transformirala iz utilitarne prostorije u punopravni prostor za opuštanje i svojevrsnu spa zonu, a sada se taj trend samo intenzivira. Ako želite postići spa ozračje u svojoj kupaonici, pronađite mjesto u njoj za samostojeću kadu te detalje poput stolića ili pletenih košara u koje možete smjestiti sve svoje kozmetičke proizvode.

Spa dojmu će doprinijeti i praktični detalji bez kojih ne može nijedna kupaonica, a to su miješalice za umivaonike, bidee, kade i tuševe koje svojim dizajnom pozivaju na uživanje u malim stvarima i ostavljaju dojam opuštenosti, pa i nostalgije a to svi volimo, zar ne?

Samostojeća slavina za kadu Lapis / FOTO: ARMAL

Pored toga što imaju sjajan dizajn i niz funkcija za bolje opuštanje, veliki broj miješalica koje smo pronašli u ponudi Armala u salonima Petrokova su štednog karaktera. Armal miješalice štede vodu – troše 6 litara/min, pod pritiskom od 3 bara (dok je prosječna potrošnja vode 12-14 litara/min pod pritiskom od 3 bara).

Usponski tuš set Lapis / FOTO: ARMAL

Štedne miješalice za umivaonike koje dolaze s 10 godina garancije na dio miješalice koji zovemo kartuša, kao i usponski i podžbukni tuševi u bojama oborit će vas s nogu. Možete birati od zagasite gun metal boje, crne matirane, luksuzne zlatne brušenog efekta do sofisticiranijih modela u brušenoj nikal verziji ili klasičnoj kromiranoj. Vjerujemo da ćete u 11 serija slavina sa širokim rasponom boja, stilova i modela pronaći idealnu za svoju kupaonicu!

Trend podžbuknih vodokotlića u kojima je spremnik za vodu skriven iza pločica odnosno ugrađen u zid, nastavlja se i kod umivaonika i tuševa. Tako se stvara pročišćen prostor s velikim ravnim plohama i sve izgleda ljepše i elegantnije.

Podžbukna slavina za umivaonik Opal (lijevo); podžbukna slavina za umivaonik Safir (desno) / Foto: Armal

Armal ima kolekciju podžbuknih tuševa i miješalica koji su posebni po svojoj kvalitetnoj izradi i podžbuknim boksevima, jednostavnosti održavanja, više funkcija kako bi tuširanje uvijek bio poseban doživljaj.

Foto: Armal

4. CRNI AKCENTI

Kada je o bojama riječ, pored dominacije palete sivih tonova, među kojima prednjači antracit siva, tu je i crna, ali uglavnom u ulozi akcenta. Crna je tako danas prisutna u svim modernim kupaonicama kao suptilni, ali moćni naglasak. Obično su to slavine, ogledala, rasvjeta, galanterija ili pak profili na tuš kabinama.

Kupaonski ormarić i ogledalo Kala / Foto: Armal

Tako još više dolazi do izražaja određena zona u kupaonici – kada ju želite istaknuti ili odijeliti od ostatka prostora. Primjerice, crni profili na tuš kabinama istaknut će da je taj dio kupaonice zona za tuširanje. Armal u ponudi ima tuš kabine u više od 180 različitih kombinacija dimenzija i dizajna tuš kabina, stijena, walk inova i paravana.

Kupaonski namještaj Amarilis; walk in tuš kabina Foto: Armal

No, oni odvažniji odlučuju se i na umivaonike, bidee i WC školjke u crnoj koja daje prostoru karakter i dubinu i istovremeno djeluje vrlo atraktivno i otmjeno. Armal umivaonike, WC školjke i bidee karakterizira moderan dizajn i osobni komfor jednostavnog održavanja čistoće.

WC školjka Tornado, umivaonik Art / Foto: Armal

5. RELJEFNE TEKSTURE

Rebraste, naborane i općenito reljefne fronte ormarića čine interijer zanimljivijim i dinamičnijim te su veliki trend u uređenju doma, pa tako i kupaonica. Ovakve reljefne površine u kupaonicama se često nalaze, pored keramičkih pločica, i na frontama kupaonskih ormarića a sjajno su rješenje ako želite unijeti živosti i posebnosti u kupaonicu kojom dominiraju jednostavnost, ravne i čiste linije.

Kupaonski namještaj Amarilis/ Foto: Armal

Kao što možete primijetiti, trendovi su doista raznoliki, a to vam omogućuje da u asortimanu Armala pronađete ono što vam se najviše sviđa i odgovara vašim potrebama kao i da izgled kupaonice uskladite s ostatkom doma. Vjerujemo i da smo vas odabranim prijedlozima zainteresirali za proizvode Armala. Više o njima potražite na web stranici tvrtke Petrokov.

 


PROMO

Komentari