VIŠE PRIVATNOSTI: TOP 15 rješenja za skrivanje WC školjke u kupaonici

Idealna situacija je kada u domu imamo odvojen toalet od kupaonice. No, kako je to nažalost, vrlo rijetko, poželjno je unutar kupaonice vizualno ili fizički odijeliti dio u kojem se nalazi WC školjka.

 


Dizajneri uvijek ističu kako je odvajanje WC-a od kupaonice poželjno u svakom interijeru. To je ustvari idealna situacija koja je danas mnogima privilegij, budući da živimo u skučenim životnim prostorima. Stoga u stvarnosti rijetko kada je moguće ostvariti da toalet i kupaonica budu dvije zasebne prostorije. Ma koliko obje bile male!

Foto: Geraldine Andrieu

Postavljanje WC školjke u kupaonicu praktičnije je rješenje u smislu da štedi prostor za neku drugu prostoriju. Kako prostor WC školjke ipak traži određenu privatnost, naročito kada u interijeru živi više članova obitelji, dobro bi bilo prilikom osmišljavanja kupaonice, ne samo vizualno nego i fizički odvojiti taj prostor.

Foto: Leroy Merlin

Pronašli smo nekoliko ideja koje bi vam mogle biti izvrsna inspiracija. Bitno je svakako prilikom odvajanja misliti na dotok priodne svjetlosti te, ako je potrebno ugraditi dodatnu rasvjetu.

Foto: Contemporist

Osim opcije gipsanih zidova, staklenih stijenki ili paravana, možete uvijek, ako niste spremni na veće izdatke ili promjene untar prostorije, posegnuti za velikim biljkama koje će stvoriti kakvu takvu privatnost.

Foto: Tona.com

Ormarić za umivaonik također može djelovati kao element koji odvaja prostor školjke od ostataka kupaonice, a izvrsna je ideja ako imate nišu ili neko udubljenje u kupaonici iskoristiti ga za stvaranje skrivenog kutka za WC školjku.

Foto: SMILZZ

Foto: Thibault Pousset
Komentari