PRIJE I POSLIJE: makeoverom do modernije kupaonice, zaodjenute u industrijsko ruho

Trendovi u kupaonici donose sivu i bež i uzorke betona i drveta ali crnu, i to na sanitarijama i armaturama. Pogledajte kako to funkcionira u jednoj adaptiranoj kupaonici površine 4,5 kvadrata!

 


Suvremene kupaonice insprirane su uvelike industrijskim stilom te svime što ide uz njega – siva, crna i bijela s eventualno nekim naglaskom u pastelnoj ili jarkoj boji te uzorci betona i drveta.

Upravo se drvo pobrinulo za dašak topline, a staklene fronte na tuš kabini ili pak rasvjeta u vidu visilica za dašak elegancije i luksuza, koji su također vrlo traženi u modernim kupaonicama.

Kako to može izgledati, pogledajte na primjeru kupaonice od 4,5 kvadrata za koju projekt i izvedbu potpisuje dizajnerica Ana Lorenzana iz studija Decoryver.


PRIJE

Postojeća kupaonica, zatečena u stanu, novim se vlasnicima nije nimalo sviđala, a naročito ne ideja kade. Također, vlasnici su smatrali da kupaonica odudara od drugih prostorija i da se ne uklapa u ostatak uređenja koji je bio u moderniziranom industrijskom stilu.

Stoga su poželjeli da kupaonica promijeni izgled i prati ostatak interijera te da dobije police na koje bi se mogli stavljati praktične stvari i ali i detalji kao i bilje.

Foto: @decoryver / Instagram

POSLIJE

Kako bi se skratio postupak zamjene kao i ostalo unutar budžeta, zidne pločice su prebojane u dvije nijanse sive, dok je preko podnih pločica stavljen nova keramika s uzorkom drveta. Nekadašnje pločice, na mjestima gdje je bila bordura, sada su sivom bojom postale elegantni naglasci, poput uskih lajsni.

Na mjesto kade došla je walk in tuš kabina sa staklenom stijenom te je udubina na zidu uz kadu pretvorena u ugradbene police od gipsanih ploča.

Foto: @decoryver / Instagram

Tamni ormarić ispod umivaonika sada je zamijenjen novim, u prirodnoj svijetloj boji drveta, s crnim metalnim profilima i nadgradnim trendi umivaonikom.

Nova školjka je u crnoj boji, kao i glava tuša te slavine iznad umivaonika, čime je kupaonica dobila trendi akcente u crnom. Njima se pridružio i stari radijator koji je dobio novi sloj boje.

Foto: @decoryver / Instagram
Komentari