U DOMU ANITE DUJIĆ: naša kolumnistica klasične simbole Uskrsa iskoristila je na malo drugačiji način

Naša kolumnistica Anita Dujić Broadfoot voli sama izrađivati blagdanske dekoracije. Pogledajte njezine jednostavne, no ipak malo drugačije ideje inspirirane tradicijom, prirodom i skandinavskom estetikom.

 


Volim kada mi se dom mijenja kroz godišnja doba, kroz razne prigode, kroz blagdane. Uskoro nam stiže Uskrs. Vrijeme kada se priroda budi nakon dugog zimskog sna, kada skidamo debeli pokrivač i otkrivamo sve svoje boje, ili ne boje, kako kod koga.

Bojaju se jaja, rade se pince, jedu se rotkvice, moje omiljeno povrće, mladi luk i svježi sir. Miris kuhane šunke. Obitelj na okupu. To je za mene Uskrs.

 

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

S dolaskom novog perioda i sezone, volim unijeti promjene u svoj dom. Kroz zimu su to najčešće grane iz obližnje šume, a dolaskom proljeća procvjetale grane, kao prvi glasnik proljeća, a ujedno i toliko lijepa dekoracija, koja može trajati dugo u vazi s vodom. Maćuhice, te mimoze su također sastavni dio tog perioda u mom domu. Simboli buđenja.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Klasični simboli Uskrsa se mogu iskoristiti na malo drugačiji način. Dopustite su si igranje s dekoracijama i improviziranje. Često ne morate ići u dućan da biste nabavili sve što vam treba. Puno toga se može pronaći u prirodi.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Ono u čemu ja posebno uživam jest ukrašavanje stola za vrijeme nekih posebnih prigoda. Volim se poigrati s ubrusima, svijećnjacima, cvijećem, tanjurima, te sitnim dekoracijama koje će podignuti blagdanski stol.

 

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Uskrsom slavimo novi život, novi početak, buđenje prirode, ali i nas samih. Provedite ga u miru sa svojom obitelji i u prirodi upijajući sve ono što ona nudi. Sigurna sam da ćete tamo pronaći mnoštvo inspiracije koju ćete moći iskoristiti i u svom domu.

FOTO: PRIVATNI ARHIV AUTORICE

Sretan Uskrs!

 

Ako ste ljubitelj jednostavnosti u dekoracijama i volite biti originalni, pogledajte kako je Anita uredila svoj dom za prošli Uskrs:

Tri uskrsne dekoracije by Anita Dujić: jednostavnost, tradicija i originalnost na jednom mjestu

 

 

 

Komentari