MODERAN INTERIJER S BEZVREMENSKOM NOTOM? Ovih pravila biste se trebali pridržavati

Najčešći zahtjev kojeg vlasnici stavljaju pred dizajnere interijera jest da njihov dom izgleda moderno ali da istodobno bude i bezvremenski, kako bi uvijek izgledao svježe i atraktivno. Saznajte u nastavku kako to možete postići!

 


Svi dijelimo zajedničko iskustvo da naš dom u nekom trenutku izgleda monotono, bezlično i umorno, kao što i uvijek primijetimo da neki interijeri izgledaju svježe i aktualno, iako nisu nedavno namještani niti obnavljani. Razlog je, otkrivaju dizajneri u tome što uređujući svoj dom nismo previše razmišljali o bezvremenskom štihu kao ni unošenju modernosti. A sve to treba imati svaki interijer, bez obzira na dominantan stil uređenja.

U suradnji sa tvrtkom Samsung donosimo vam nekoliko pravila i ideja kako ćete stvoriti dom koji će biti moderan i svjež, ali i aktualan godinama…

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

POGIRAJTE SE STILOVIMA I DETALJIMA

“Nešto staro i nešto novo” geslo je koje bi se moglo primijeniti u stvaranju modernog, bezvremenskog interijera. Ovo staro ne odnosi se nužno na komade namještaja koje imate u domu godinama ili ste ih pronašli na sajmu rabljenih stvari ili antikviteta.

Krilatica ‘nešto staro nešto novo’ upućuje prije svega na kombiniranje stilova, što ponekad nije lako, ali je to ono što dizajneri uvijek preporučuju jer takav interijer nikada ne gubi na zanimljivosti i atraktivnosti.

Birajte nove komade (sofe, komode, police, uzorke na tapetama i druge detalje) koji asociraju na bezvremenost i nose u sebi notu retro ili klasičnog dizajna. Oni se u salonima mogu naći u osuvremenjenim verzijama, a njima pridružite i komade koji imaju moderan, pa i futuristički dizajn.

Foto: Samsung

MISLITE NA FUNKCIONALNOST

Moderan dom je uvijek i visoko funkcionalan prostor. Suvremeni način života jednostavno zahtjeva da svaki element ima svoje mjesto i funkciju, kako bi nam život, kada dođemo s posla u svoja četiri zida bio lakši, jednostavniji, ali i ugodniji i opušteniji.

Prilikom uređenja svakako mislite na funkcionalnost jer je ona prioritet, bez bojazni da će ona naštetiti bezvremenskom štihu kojeg želite postići. U moderan, funkcionalan dom, pored pomnog odabranog namještaja i prostora koji nije pretrpan svime i svačim, svakako spadaju i moderni uređaji čije napredne funkcije zadovoljavaju sve naše potrebe.

Foto: Samsung

Razmislite stoga o novom televizoru koji u svojim mogućnostima ide korak dalje. Primjerice, Samsung Neo QLED 8K televizoru koji će vam pružiti vrhunsko iskustvo gledanja omiljenih tv sadržaja zahvaljujući Quantum Matrix Pro tehnologiji. Ona naime omogućava smanjenje probijanja pozadinskog osvjetljenja oko predmeta na slici tako da se Quantum Mini LED diodama precizno osvjetljava slika, uz duboke tonove crne s izraženim detaljima. Oduševit će vas i izniman sjaj spektra boja!

S Neo QLED 8K televizorom više nećete imati odsjaj na ekranu, a dobit ćete ultraširoki kut gledanja pa ćete moći vidjeti detaljnu sliku čak i kada sjedite sa strane u odnosu na televizor.

Foto: Samsung

NE ZAOBILAZITE TRENDOVE

Imati moderan i bezvremenski dom podrazumijeva i da mislimo na trendove. To će mu dati dozu privlačnosti koja će trajati godinama. Stoga ne zaboravite uključiti trendove u svoj životni prostor bilo da je riječ da krećete od nule, renovirate ili radite brzi makeover.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Trendove možete unijeti u dom na različite načine, no dizajneri savjetuju da to budu elementi koji možete mijenjati, a da neće iziskivati velike troškove niti građevinske zahvate. Dakle, osnovni elementi neka budu više u bezvremenskom stilu i naginju klasici, a manji komadi namještaja, detalji kao i zidne dekoracije neka budu u trendu. Jer, takve manje komade kao i boju zida uvijek je lakše nakon nekog vremena zamijeniti novima i tako dom prilagoditi aktualnim trendovima.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

BIRAJTE PRAKTIČNE ELEMENTE S VISOKOM DOZOM DIZAJNA

Trendovi uključuju ne samo trendi komade namještaja, materijale, obloge, boje, uzorke ili detalje, nego i aparate nove generacije. Primjerice, stari modeli televizora neće se uklapati u moderan dom niti će odgovarati potrebama suvremenog načina života. Novi modeli, poput Neo QLED 8K televizora, pored savršene slike, nude i savršen zvuk jer na poleđini zaslona, kao i u bočnim i gornjim rubovima imaju zvučnike. Zvuk se pojavljuje na način da simulira kretanje objekta na ekranu – kako se miče objekt koji proizvodi zvuk (npr. motor ili helikopter), tako se zvuk ‘seli’ zvučnicima kao i objekt.

Gledajući prijenos utakmice ili koncerta imat ćete doista dojam kao da ste na licu mjesta ili gledajući film, kao da ste u kino dvorani!

Foto: Samsung

Novi uređaji savršen su estetski dodatak domu i podižu cjelokupni dojam. Birajte modele koji su nenametljivi svojim dizajnom te će stvarati dojam dekoracije poput Neo QLED 8K televizora koji izgleda poput umjetničke slike ili fotografije. Plijeni pažnju i njegova elegancija – rubovi ekrana su svedeni na minimum, kao i profil koji iznosi svega 15 mm.

I još jedan moćan tehnološki detalj s ekološkom notom: ovaj tv ima daljinski upravljač na solarno punjenje pa baterije nisu potrebne!

Foto: Samsung

PROMO

Komentari