Kuhinja po ukusu Jamie Olivera

Dizajneri interijera jesu stručnjaci po pitanju rasporeda elemenata unutar prostorije, ali i mi učimo od stručnjaka koji koriste te prostorije. Tako smo obratili pažnju na savjete i prijedloge svjetski poznatog chefa – Jamie Olivera.

Jamie je napravio nekoliko „natuknica“ koje bismo svakako preporučili prilikom redizajna stare kuhinje ili opremanja potpuno nove. A što nam Jamie savjetuje?

 

1. Loš raspored elemenata može stvoriti loše navike unutar kuhinje te rezultirati loše spremljenim obrokom. Pokušajte izbjeći u kretanju kuhinjom previše vratolomija – neka tlocrt bude jednostavan, a sve bitno na dohvat ruke.

 

2. Ako je ikako moguće, neka dio kuhinje bude stol ili kuhinjski otok, a idealno bi bilo da na njemu postavite ploču za kuhanje. Tako ćete imati puno radne površine  za pripremu namirnica netom tik do mjesta kuhanja ili pečenja.

3. Idealna visina pećnice je ona u području struka – niti previsoko niti prenisko.

4. Začini neka su poslagani na polici, a ne u ladicama ili ormarićima kako bi vam biti na dohvat ruke prilikom kuhanja.

5. Jedan kutak kuhinje, najbolje onaj blizu izvora prirodne svjetlosti, posvetite svježim začinskim biljkama.

Jednostavno, ali efikasno! Koje od savjeta ćete upotrijebiti u vlastitom opremanju kuhinje?

Komentari