TRAŽIMO DOM: manji dnevni boravci s puno šarma i dobrih ideja

U emisiji Tražimo dom svaka sezona je po nečemu specifična. Zadnja, četvrta sezona, prepoznatljiva je po potrazi za stanovima do 60 kvadrata s manjim dnevnim sobama. Upravo taj dio nekretnine najčešće i uređujemo jer je ipak riječ o prostoriji u kojoj se provodi najviše vremena

 


Naime, većina naših kandidata su bili u potrazi za manjim stanovima s barem jednom odvojenom spavaćom sobom. Boravci su često bili dio tzv. open space prostora. Kako su stanovi koje smo pokazali bili prazni ili s par komada starog namještaja, tako su naši arhitekti i dizajneri prostora prilikom uređenja vodili računa da odabirom novog namještaja prvo naglase funkcionalnost.

Naravno, nisu zaboravili ni na estetske kriterije. Kandidatima su se naša rješenja svidjela, a rezultate pogledajte u galeriji.

FOTO: Darko Mihalić

Kada govorimo o stanovima manje kvadrature cilj je pametno iskoristiti svaki kvadrat. Manje dnevne boravke ne bi trebali natrpati velikim komadima namještaja. Dobro bi bilo birati svijetle tonove, a tamne nijanse ostaviti za detalje koji ne bi trebalo biti previše.

Dva takva prozračna dnevna boravka uredile su polaznica Škole Dizajna, Ines i Lea, koje su nedavno dobile i diplomu dizajnera interijera.

FOTO: Darko Mihalić

FOTO: Darko Mihalić

Inspiraciju potražite u prethodnim sezonama. Sve epizode dostupne su OVDJE. Sve zainteresirane kandidate kojima treba pomoć pri pronalasku novog doma ili pri prodaji postojećeg, pozivamo da nam se jave na e-mail adresu: nekretnine@mmi.hr ili preko profila na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Komentari