KAD BIJELA I SVJETLOSIVA NISU OPCIJE: trendi ideje za boje kuhinjskih ormarića

Pored bijele i svjetlosive, koje su najčešće boje za odabir kuhinjskih ormarića, postoji još nekoliko koje su se nametnule posljednjih sezona. Pogledajte koje boje su trendu i inspirirajte se!

 


Kuhinjski ormarići u bojama već su neko vrijeme u trendu. Zapravo, postali su toliko popularna da će, kako predviđaju dizajneri interijera, ostati još dugo aktualni.

Ako ste od onih koji bi željeli prigrliti neke druge nijanse osim bijele ili sive u ovom dijelu svog doma a željeli biste atraktivan prostor, sada je vrijeme za to.

 


ZELENA

Tamno zelena, koji neki zovu i šumsko zelenom, iznimno je popularna u interijerima. Pored zelenih sofa, kreveta i polica vrijedi razmisliti i o kuhinji u ovoj boji.

Foto: Kaboodle Kitchen

 


I to ne samo o tamno zelenoj nego i o mint zelenoj te kadulja zelenoj koje jako dobro funkcioniraju u kuhinji jer doprinose smirenoj atmosferi te prizivaju prirodu i organske oblike.

 

Foto: Kaboodle Kitchen

Zelenu možete kombinirati s uzorcima drveta i mramora, ali i različitim drugim bojama – sivom, bijelom, bež… a dobro će doći i zlatni detalji ako želite malo luksuzniji izgled.

Foto: Kaboodle Kitchen

PETROLEJ PLAVA

Osim tamnoplave, u kuhinjama je vrlo tražena i petrolej plava jer osvježava prostor i donosi istovremeno smirujuću atmosferu.

Ova nijansa donosi i bogat, elegantan ton kuhinji a izvrsno će funkcionirati s bijelom, drvenim površinama te crnom u akcentima.

 

Foto: Kaboodle Kitchen

Isto tako, uzorak betona ili primjerice mramora učinit će je posebnom. Dok će prvi donijeti industrijski štih, drugi će unijeti dašak luksuza, kao i zlatne ručke ili visilice.

Foto: Kaboodle Kitchen

NIJANSA CHEESCAKE

Vanilija ili cheescake žuta, kako je neki zovu jer ih podsjeća na boju nadjeva popularne torte od sira, također je vrlo tražena u kuhinjama.

Ona je idealan odabir kada želite neku svijetlu, laganu nijansu, ali bite izbjegli opciju bijele ili svijetlo sive.

Foto: Kaboodle Kitchen

Ova nijansa donosi toplinu i vedru atmosferu u prostor kuhinje, a dodavanjem drugih boja i uzoraka te modela ormarića unosite željeni stil i atmosferu.

Ormarići s profilacijama odnosno ukrasnim lajsnama svakako će doprinijeti stvaranju vintage štiha.


Foto: Kaboodle Kitchen

 


ANTRACIT SIVA & PUDER RUŽIČASTA

Tamna nijansa sive, antracit siva prestigla je u popularnosti svijetlo sivu, te se može naći u interijerima različitih stilova, kao i u različitim kolorističkim kombinacijama.

 

Foto: Kaboodle Kitchen

Jedna od tih kombinacija koja je doista originalna je ona s puder ružičastom. Na primjeru ove kuhinje možete se uvjeriti kako je spoj ove dvije boje fantastičan te donosi razigranost i profinjenost.

Foto: Kaboodle Kitchen

Izvor: TLC Interiors

Komentari