Eklektika u kupaonici? Zašto ne!

Pogledajte kako smo osmislili i izveli kupaonicu koja stilom odskače od onih uobičajenih.

U starom prostoru na ovom mjestu nalazila se kupaonica od svega tri kvadrata. Promjenom vlasnika i namjene prostora, prostor više nije odgovarao zahtjevima vlasnika. Zato smo prenamjenom i korigiranjem tlocrta prostor proširili i dobili nešto veću kvadraturu. Veći prostor omogućio nam je i da ondje smjestimo kadu umjesto tuša, kako s klijenti i željeli.

Osim kad, u prostor kupaonice smjestili smo umivaonik, WC školjku i ormarić za odlaganje kozmetike. Kako smo prostor proširili, jedan smo dio prenamijenili za održavanje rublja, izvan same kupaonice. U tom dijelu smjestili smo perilicu, sušilicu i neke kozmetičke potrepštine koje ne želimo u samom prostoru kupaonice.

Iako je najčešći, keramika nikako nije i jedini izbor. S obzirom da su klijenti skloni originalnim i drugačijim rješenjima, osmislila sam i takvu kombinaciju materijala. Materijali, uzorci, pa i stilovi međusobno se isprepliću i tako smo osigurali temelj za eklektičan prizvuk kupaonice.  Iskoristili smo činjenicu da aspolažemo s dovoljno prirodne svjetlosti i odabrali obloge tamnih boja i zanimljivog uzorka.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Iako je kupaonica relativno mala, činjenica da se ondje neće nalaziti perilica za rublje ili sušilica osigurala nam je dovoljno prostora. Zato se kupaonica u zagasitim bojama ne doima skučenom ni vizualno zatvorenom.

Možda će vas zanimati i ovo: Tamni zidovi: kako ih uklopiti u interijer (i izbjeći efekt “pećine”)

Komentari