Kućni SPA

Odlasci na wellness tretmane u zadnjih nekoliko desetljeća postali su već standardni način rješavanja akumuliranog stresa i relaksacija nakon napornog radnog dana. Posljedično, mnogi su poželjeli imati i vlastiti spa u domu, u koji neće morati putovati niti ga dijeliti s većim brojem nepoznatih osoba. Danas je vrlo lako napraviti jedan takav prostor, čak i malih dimenzija.


Kako je riječ o relaksirajućem prostoru, u kojem je pored higijene prvenstveno izražena potreba i za zdravljem, ovom prostoru glavna inspiracija interijerističkog uređenja mora biti priroda.

Za kućni spa su idealne opuštajuće boje poput nježno bijele ili bež, svijetlo plave ili zelene. Ova paleta će dobro izgledati u kombinaciji s bilo kojom nijansom drva koji će dati toplinu ili pak prirodnim kamenom. Za relaksaciju će svakako pomoći i razno tropsko bilje, a za sve koji vjeruju u iscjeljujuću moć boja, predlažemo tuševe sa sve popularnijom kromoterapijom. U kućnom spa će se naći i svijeće kao i obavezna posudica za aromatično ulje. Na podovima se mogu naći i tepisi od prirodnih materijala (pamuk, trava…), ali treba izbjegavati deblje vunene varijante.

U kućnim spa je poželjno postaviti neki komad sjedećeg namještaja, idealno ležaljku od tikovine ili ratana, kao i grijač za vodu uz koji će se naći šalica ili posudica s čajem.

Bez obzira je li riječ o većem jacuzziju za više osoba, finskoj ili čak turskoj sauni, svaki kućni spa će zahtijevati odricanje jednog dijela kvadrature stambenog prostora. Prilikom odabira njegove točne pozicije valja imati na umu da su za njega potrebne adekvatne instalacije, stoga prije počinjanja bilo kakvog posla, savjetujemo obavezno savjetovanje sa stručnjacima koji će pregledati postojeće instalacije te ispuniti sve potrebne tehničke preduvijete za konačno postavljanje kućnog spa u funkciju. Kao što smo već napomenuli, kreiranje ovakvog prostora nije nikakav problem, ali je nužna stručna pomoć.

Nova_Built in

Ako živite u zgradama s više stanova, valja voditi računa da su neki jacuzziji prilično bučni, a kada su puni oni su i vrlo teški, za što je obavezno potrebno provjeriti stanje poda.

Osim želje za uživanjem valja imati na umu i povećanu potrošnju vode kao i električne energije. Uz to valja uračunati i trošak redovitog godišnjeg održavanja.

Ako ste ljubitelj spa užitaka te raspolažete dostatnim budžetom, svakako kreirajte svoju osobnu oazu mira i zdravlja i potpune harmonije s prirodom.

Komentari