Slavine

Slavine su svojevrsna ‘kruna’ svake kupaonice i kuhinje.

Iako su na prvi pogled samo jedan od funkcionalnih detalja, slavine itekako utječu na opći estetski dojam prostora, stoga je dobro stilsko usklađenje s ostalim elementima vrlo važno. Donosimo nekoliko prijedloga slavina za suvremeno i klasično uređene kupaonice i kuhinje.

Ljepota jednostavnosti

Jedna od popularnijih varijanti slavina za umivaonike i kade su slavine iz kojih mlaz vode istječe poput vodopada (širi i uži mlaz). Kod takvih slavina voda je dio estetske komponente, budući da mlaz ne istječe pri kraju cijevi, već voda poput potoka izvire na samom gornjem dijelu cijevi. Ovakve slavine stvaraju ugođaj prirodnosti, a preporučamo ih za apsolutno sve varijante suvremenih kupaonica.

Drugu varijantu predstavljaju sve traženije slavine u obliku tuša – ovakav tip omogućuje usmjeravanje mlaza vode na mjesta gdje to doista želimo, a posebnu pogodnost nudi mogućnost izvlačenja cijevi na željenu dužinu. Ovakve slavine doista su idealan spoj stila i funkcionalnosti te se također preporučuju za sve kupaonice suvremenih linija.

U klasičnim prostorima uvijek će dobro izgledati slavine od mjedi ili olova (bez obzira da li su sjajne ili ne) – važno je samo da izgledom podsjećaju na starinu.

Slavine ‘tuš’

Klasične slavine koje sa strane imaju dodatak tuša posebno su tražene za kuhinje, gdje na izvrstan način rješavaju uvijek neugodan problem čišćenja velikih lonaca. Uz klasične kromirane slavine, danas su na tržištu i slavine u kombinaciji sa željenom bojom (na dijelu na kojem se regulira temperatura vode). Kuhinjske slavine tipa ‘tuš’ mogu se dobiti i varijanti da je u boji crijevo za vodu, dok je ostatak slavine metalan.

Komentari