Nedostaje vam prirodnog štiha i topline u kupaonici? Imamo pregršt ideja kako to postići

Nedostaje vam topline i prirodnosti u vašoj kupaonici ili krećete u adaptaciju? Evo kako to možete postići na jednostavne načine, dodavanjem različitih elemenata koji će sačuvati moderni stil kupaonice, ali i postići željenu atmosferu

 

 

Kupaonice su same po sebi, zbog materijala koji dominiraju u njima (kamen, mramor, keramika, staklo, krom…) mjesta gdje nema previše prirodnog štiha i topline. I uvijek moramo dodatno paziti na taj segment ako ga želimo postići. Budući da su današnje kupaonice mjesta opuštanja, intime i uživanja u privatnosti, potrebno je, barem u maloj mjeri inzistirati na toplini. Ponekad to možemo učiniti i osnovnim komadima namještaja – drvenim ormarima za skladištenje ili pak odabirom zemljanih tonova na keramici kao i uzorcima prirode (lišće, cvijeće…). Pored toga, toplinu postižemo i ručnicima u toplim bojama, mirisnim svijećama i laticama, eteričnim uljima i ambijentalnom, prigušenom rasvjetom. A mi vam nudimo još nekoliko načina….

 

REZANO CVIJEĆE

Foto: ElMueble

Zelenilo je općenito izvrstan način kako osvježiti svoju kupaonicu. Odaberite vrstu koja voli vlagu i ne treba puno svjetlosti – paprat, aloe veru, bambus, difenbahiju, bršljan… A ako želite biti originalni, razmislite svakako o rezanom cvijeću koje je u pravilu rezervirano za blagovaonski stol, klub stolić ili komodu. Ako imate dovoljno mjesta na prozorskoj dasci ili pored umivaonika, neka na njemu uvijek bude vaza rezanog cvijeća. Mirisne latice stvorit će dojam kao da ste u prirodi i lakše ćete se opustiti, naročito ako se volite relaksirati u kadi.

 

 

DRVENA POLICA ILI ORMARIĆ

Foto: ElMueble

Male police od drva, ljestve koje služe kao vješalica za ručnike ili pak cijeli stolić odnosno ormarić unutar kojeg je smješten umivaonik pravi su saveznici u stvaranju topline i unošenju prirode u kupaonicu. Naročito ako je riječ o pravom, prirodnom drvetu koje je premazano odnosno impregnirano mat lakom. Tako će djelovati još prirodnije. Također, ambalaža za higijenska sredstva (tonik, šampon, gel, regenerator, sapun…) pakirane u vintage dizajniranu ambalažu unijet će starinski šarm i toplinu.

 

OGLEDALO UOKVIRENO DRVOM

Foto: ElMueble

U trendu su okrugla ili ogledala nepravilnog oblika koja nisu dio kupaonskog seta odnosno ormarića i polica te se stoje samostalno. I nemaju naglašen okvir. No, ako želite malo topline u svoju hladnu kupaonicu, nabavite ogledalo s tankim drvenim okvirom. Ili, ako ne marite pretjerano za trendove a odvažni ste, neka to bude ogledalo s debljim i kićenim okvirom. I neka ogledalo bude veliko, jer stvara dojam prostornosti i unosi više svjetla u tako malom prostoru kao što je kupaonica.

 

PLETENE KOŠARE

Foto: ElMueble

Pletene košare postale su dio svake prostorije. Praktične za unutarnje i vanjske police ormara, komoda, polica… jer u njih možemo odložiti doista sve i svašta i unijeti ujedno reda u među sitnicama. U košare unutar ormara možemo razvrstati čarape, štrample, marame, rukavice… a u kupaonici ručnike, hijenska sredstva kao i ona za čišćenje. A usput ćete unijeti prirodni štih i malo rustikalne atmosfere. Košare su zakon!

 

TEPIH, ALI NE KUPAONSKI

 

Foto: ElMueble

Mali tepisi s orijentalnim ili nekim klasičnim motivima kakve viđamo u građanskim dnevnim boravcima i hodnicima ušetali su polako i u kupaonice. Dok se mnogi zbog higijenskih razloga odupiru ovoj ideji, za one koji žele drugačiju kupaonicu, svakako vrijedi  razmisliti o unošenju tepiha i to baš onog “kojemu tamo nije mjesto”. U modernim kupaonicama tepih orijentalnog uzorka bit će poseban stilski akcent. I unijeti more topline i osjećaja da ste u najtoplijoj i najposebnijoj prostoriji na svijetu.

 

SAČUVAJTE GREDE

Foto: ElMueble

Čak i oni koji ne vole rustiku toliko su poludjeli za gredama da ih naknadno unose u svoj interijer. Čak i onaj ultra moderni. Grede je trenutno moderno bojati u bijelu ili pak crnu boju, ali i ako ih samo pobrusite i prelakirate te zadržite prirodnu bež nijansu, napravit ćete super efektan detalj u svojoj kupaonici. Dakle, ako imate postojeće grede u interijeru, ne odričite ih se, bez obzira na prevladavajući stil uređenja koji možda nema nikakve dodirne veze s rustikalnim stilom.

 

NE SKRIVAJTE KAMEN

Foto: ElMueble

Kao i za grede, isto vrijedi i za kamen. I vrijedi razmisliti staviti ga naknadno u interijer, naročito ako je riječ o kući ili apartmanu za odmor. Ova obloga iznimno je otporna a kako bi je lakše održavali, dodano je možete zaštititi mat lakom.

Komentari