Kupaonica po mjeri ljubitelja minimalizma

Pogledajte kako smo osmislili i izveli malu kupaonicu površine od svega 3 kvadrata.

U prostoru od 38 kvadrata dobili smo zadatak osmisliti stan koji će sadržavati sve potrebno za ugodan život jedne osobe, a u ovom prilogu pratimo uređenje kupaonice.

Pri osmišljavanju tlocrtnog rasporeda morali smo voditi brigu o postojećem izvodu kanalizaciji. Kako bismo smanjili troškove, na toj poziciji smjestili smo kupaonicu. S obzirom na malu kvadraturu stana, za kupaonicu smo odvojili 3 kvadrata.

mirjana mikulec interijeri

 

U kupaonicu smo na jednu stranu smjestili umivaonik i WC školjku, dok je na drugoj strani tuš kabina i mašina za rublje. Kako bismo izbjegli dodatne pregrade u tako malom prostoru, kodabrali smo tuš kanalicu tako da pod bude u istoj ravnini cijelom površinom. Za ovako malu kupaonicu bez prozora zaigrali smo na sigurno i odabrali jednostavne bijele i sive nijanse keramike, a takve su i sanitarije te namještaj. Kupaonica se zato doima veće, jednostavna je i otmjena.

Perilica za rublje sakrivena je ormarom čime je dodatno osiguran i prostor za skladištenje. Svi ostali potrebi elementi su tu, a maleni prostor ne doima se više tako skučen.

 

Komentari