Kako unijeti dašak proljeća u kupaonicu

S prvim danima proljeća obično se javlja želja za pozitivnom proljetnom svježinom i u domu. Jedan od načina je da unesemo proljetni dekor u kupaonice koje će tako postati dodatnim izvorom dobrog raspoloženja i vitalnosti.

Ususret proljeću – nježne pastelne boje

Proljetni kolorit, u svim njegovim nijansama, nalazimo u prirodnom okolišu – zelene nijanse tek iznikle trave, nježno žuta boja jaglaca ili narcisa, boja zumbula i ružičasti tulipani, pokazat će se dobrim temeljem na kojem počiva ‘proljetna priča’. Ove boje mogu se samostalno ili u kombinaciji s drugim bojama naći na zidovima, podnim i zidnim pločicama, sanitarijama, kao i dekorativnim detaljima svake kupaonice.

Proljetna paleta izvrsno će se kombinirati s ‘nebojama’ (sve nijanse bijele i crne boje), a kako su posljednjih godina ‘in’ crne sanitarije, predlažemo da razmatranje kombinacije jedne ili dvije proljetne boje s crnom osnovom. Primjerice, za osvježenje prostora savjetujemo kombinaciju crnih sanitarija s otvoreno zelenim pločicama visokog sjaja i zlatnim dekorativnim dodacima, ili pak uvijek svježu crno-ružičastu kombinaciju s dodatkom bijelih dekorativnih ili funkcionalnih elemenata (lonac za cvijeće, ručnici, zavijesa za kadu, i sl.). Uz crne sanitarije lijepo će izgledati i žuto-siva paleta.

Proljeće u kupaonici #springdecor #bathroom #indizajnsmirjanommikulec

Objavu dijeli In Dizajn s Mirjanom Mikulec (@in_dizajn)


Za osvježenje bijele kupaonice, savjetujemo postavljanje dodataka poput Stone Source mozaika pod nazivom ‘bubbles’, smještenog u obične bijele pločice – ovakvo rješenje pružit će zasigurno proljetni dašak svježine i razveseliti i najjednoličnije prostore.

Ako se odlučite za pastelne proljetne promjene kupaonice, nemojte zaboraviti i na aparate! Perilica u boji divlje trešnje,jagode ili u pastelnoj nijansi plave izvrsno će ‘sjesti’ u svaki ‘proljetni’ prostor te i sama služiti kao ukras.

smeg
smeg

Proljeće za malo novca

Ako se ne odlučite za veće (i skuplje) zahvate, proljetnu vedrinu kupaonice moguće je postići dekorativnim dodacima. Primjerice, jedno od najekonomičnijih rješenja je promjena zavjesa nad kadom – uz jednobojne zavjese u pastelnim bojama, predlažemo razmotriti i one s proljetnim cvjetnim motivima, kao i motivima pčela, bubamara ili leptira.

Bojenje dijela zida u primjerice boju kivija ili zumbula pokazat će se ekonomičnim rješenjem koje će podići opći dojam kupaonice, kao i novi držači sapuna u nekoj nježnoj proljetnoj boji.

Kupaonski tepisi će također lijepo izgledati u pastelnom izdanju, kao i lonci za cvijeće. Na zavjese na prozorima postavite umjetne leptire od tekstila (dobar je izbor u svim većim knjižarama), a stare drvene okvire ogledala premažite pastelnom bojom. Na zidove postavite postere ili fotografije cvijeća. Uz umivaonik obavezno stavite malenu vazicu sa svježim proljetnim cvijećem.

Opći savjeti

• Za unošenje svježine ponekad nije potrebno mnogo – dovoljno je već da kupite nove ručnike u pastelnim bojama koje ćete postaviti na vidljivo mjesto. Koordinirajte s njima kupaonske tepihe!
• Svježe kućno bilje i cvijeće ‘podignut’ će svaki prostor! Za kupaonice su zbog vlage vrlo dobar izbor orhideje.
• Za potpun proljetni doživljaj, u posudice uz kadu stavite mirišljave soli nježnih mirisa proljetnog cvijeća u koje još dodajte mirišljave male svjećice. Ako su posudice prozirne, izaberite mirišljave soli pastelnih boja!

 

 

 

Komentari