Opremanje uredske kupaonice od 5 kvadrata

Uredske kupaonice ne moraju zadovoljavati sve uvjete kao one u privatnim objektima, ali estetski svakako moraju biti atraktivne i jednostavne za održavanje. Kako smo opremili jednu takvu, pogledajte u videu!

Kako je prostor kupaonice od pet kvadrata bio derutan, srušili smo sve, promijenili instalacije i napravili novo idejno rješenje.

Screenshot In Dizajn s Mirjanom MIkulec
Screenshot In Dizajn s Mirjanom MIkulec

Zbog jednostavnosti izvedbe i dobrog postojećeg tlocrta, pozicije sanitarija smo zadržali. Odabrali smo kombinaciju keramičkih pločica većih dimenzija za oblaganje poda i zanimljivog, upečatljivog uzorka za oblaganje zida. Pločice jačih uzoraka obično se postavljaju u niše ili se njima oblažu dijelovi oko umivaonika i vodokotlića. Na taj način stvaramo akcente, kupaonica dobiva jedinstven pečat, a pritom izbjegavamo dojam “zagušenog” prostora.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Visinu postavljanja pločica odredili smo prateći visinu ugradbenog vodokotilića. Istovremeno, izbjegli smo nepravilna iskakanja u prostoru, i osigurali si policu za odlaganje.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kod planiranja kupaonice koja ima puno elemenata koje morate uklopiti, pripazite da što više linija bude ujednačeno, sa što manje različitih dubina i visina. Na taj način kupaonica će biti skladnija.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari