OD IDEJE DO REALIZACIJE: prozračna i elegantna kupaonica s bezvremenskim dekorom mramora

Svako uređenje počinje od ideje koja odražava naše želje, usklađene sa specifičnostima prostora, a daljnji koraci također su bitni ako želimo dobiti savršenu izvedbu. Pogledajte kako je tekla realizacija kupaonice korak po korak koju je tim Mirjane Mikulec ostvario u suradnji s tvrtkom Petrokov

Uređujući bilo koji kutak svoga doma, nastojimo iz prostora izvući maksimum, da sve bude funkcionalno, usklađeno i lijepo te da uživamo u pogledu na njega. Kod manjih prostora, poput kupaonice, to je neizmjerno bitno jer je riječ o manjoj površini koja mora biti savršeno isplanirana i iskorištena do posljednjeg centimetra, s visokom razinom funkcionalnosti, ali i stila.

Kako bi dobili upravo ovakav rezultat, najbolje je sve pomno isplanirati, imati u vidu vrline i mane prostora, ne preskakati korake u uređenju i – angažirati stručnjaka. Kako je teklo osmišljavanje moderne kupaonice od 6 četvornih metara, koju je studio Mirjana Mikulec interijeri realizirao s opremom iz ponude tvrtke Petrokov, saznajte u nastavku.

 

Prvi korak je bio sastanak s klijentom kako bi se saznale njegove želje i ideje te se uskladile s prostorom koji je na raspolaganju. Vlasnici su željeli da njihova nova kupaonica bude svijetla i prozračna te da bude kombinacija modernog i klasičnog. Pored toga, želja im je bila dodatni ormar za odlaganje ručnika i kozmetike te tuš kabina umjesto klasične kade.

 

 

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

 

PRIJEDLOG UREĐENJA

Nakon izmjere i pregleda stanja krenulo se na prijedlog uređenja – definiranje prostora odnosno raspored elemenata te izradu nacrta i tlocrta u kojima su arhitekti poštovali zahtjeve klijenata. Na zid nasuprot vrata smješten je umivaonik i wc, dok se uz jedan zid nalazi tuš kabina i ugradbeni ormarić za spremanje stvari, koji bi trebao biti rađen po mjeri. Raspored elemenata znatno je olakšala činjenica da u sklopu kupaonice nije trebala biti perilica ni sušilica rublja.

 

 

Tlocrt / Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

 

Kako bi se postigao željeni dojam, za zidne obloge predložena je bijela keramika s uzorkom mramora, a za podne tamno siva s uzorkom betona. Riječ je o modernim uzorcima, koji istovremeno unose i dašak bezvremenosti. Dok mramor pruža eleganciju i profinjenost, beton unosi industrijski štih. Predložene su jednostavne sanitarije i galanterija, kako bi se slijedila ideja pročišćenosti i jednostavnosti, a uzorci zidnih i podnih obloga što više došli do izražaja.

Trendi element u odabiru pločica bila je i njihova dimenzija – 60×60. Velike dimenzije pločica stvaraju dojam prostornosti i prozračnosti. To se također postiglo plitkom tuš kadom, prozirnim tuš vratima te elegantnim odvodom u tuš kabini. Zahtjev za skladišnim prostorom ispunjen je ormarom raspoređenim pored tuš kabine. U ormar je, osim polica za ručnike i kozmetiku, u donjem dijelu ugrađena košara za prljavo rublje.

 

3D Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

 

Idući korak bio je prezentacija prijedloga uređenja – s pogledima, tlocrtom, 3D i modelima svih elemenata – od keramike, kanalica za tuš, tuš stijenke i kade, školjke, ormarića, umivaonika, WC tipkala pa sve do ogledala i galanterije. Vlasnicima se svidjela ideja zidnih pločica s uzorkom mramora (brend Roca, model Calacatta, dim. 60×60), pa su poželjeli da i podne pločice budu isti model. Također, vlasnici su odustali od ideje kutne police uz ogledalo iznad umivaonika.

3D Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Sve ostale prijedloge klijenti su prihvatili pa je kupaonica opremljena Hansgrohe miješalicama za tuš i umivaonik te glavom tuša, Aquaestil tuš kadom s odvodom i paravanom, TECE WC tipkalom te Scarabeo visećom školjkom Next i umivaonikom Teorema koji ima plohu za odlaganje. Ormarić s ladicama ispod umivaonika je rađen po mjeri, kako bi se maksimalno iskoristio prostor za odlaganje higijenskih potrepština i sredstava za čišćenje.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri /Foto: Darko Mihalić

 

IZVEDBENO RJEŠENJE

Na koncu je slijedila – realizacija kako bi se ostvarila ideja kupaonice koja bi odgovarala individualnim potrebama, željama i zahtjevima klijenata.

Rezultat je pročišćena, svijetla kupaonica jednostavnog dizajna s prizvukom elegancije i profinjenosti, baš kako su vlasnici željeli, s upečatljivim, ali nenametljivim detaljima poput dizajnerskih MUUTO ručkica i vješalica za ručnike.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri /Foto: Darko Mihalić

 

PROMO

Komentari