TUŠ KABINA: funkcionalni element koji može unijeti ljepotu i stil u baš svaku kupaonicu

Dok jedni ne mogu zamisliti svakodnevicu bez mirisnih kupki u kadi, drugi su ljubitelji praktičnih, istovremeno vrlo elegantnih tuš kabina. Kako urediti svoju kupaonicu u kojoj je tuš kabina u glavnoj ulozi, saznajte u nastavku!

 

 

 

Iako su tuševi nekada bili alternativa kupaonicama bez prostora, mnogi se danas na njih odlučuju bez obzira na stil, ali i veličinu kupaonice. Oni koji vole praktičnost posebno su im skloni, a tuš kada najbolji je izbor i za užurbanu svakodnevicu. Ako se odlučite na tuš kadu u svojoj kupaonici, u suradnji s tvrtkom Petrokov donosimo savjete i inspiraciju koji će vam pomoći da iz nje i kupaonice izvučete stilski i prostorni maksimum.


Tuš kada ili walk-in tuš s kanalicom

Prva odluka koju morate donijeti je: tuš kada ili walk-in tuš.

Walk-in tuš sjajan je izbor kako zbog vizualnog dojma, tako i zbog same praktičnosti. Kada je riječ o estetskom dojmu, walk-in tuš naglasit će podne obloge, ali i zidne pločice.

Vrlo elegantno rješenje za odvodnju u walk in tuševima su kanalice. Radi se o ugradbenom sustavu odvodnje vode, a jednostavnost održavanja, prilagodljivost, kao i velik izbor dizajna omogućuju da se gotovo pa nevidljivo ukope u kupaonicu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

 

S druge strane je nešto tradicionalniji izbor, tuš kada. Iako zauzima malo više prostora od walk-in tuša, jednako je praktična i funkcionalna, pa izbor zapravo ovisi o vama, stilu kupaonice i naravno, budžetu.

FOTO: PETROKOV / GLASS 1989

Petrokov u svojoj ponudi ima kućnu marku Pe- line  koja nudi četvrtaste ili polukružne kade, pa se mogu prilagoditi svakoj kupaonici.

Foto: Petrokov / Pe-line

Zidne pločice u kupaonicama

Ako se odlučite za tuš kabinu, tada zidne pločice više dolaze do izražaja, naročito ako odaberete walk-in model jer su tada i podovi vidljivi te obloženi pločicama. Možete se odlučiti za isti model zidnih i podnih pločica i na taj način stvoriti dojam neprekinute površine. Također, vrlo efektno će biti ako u walk-in tuševima kombinirate dva ili više uzorka na pločicama i tako stvorite snažan vizualan dojam.

Bez obzira želite li kupaonicu modernog dizajna kojim dominira primjerice mramor, mozaik pločice ili trenutno vrlo popularni terrazzo uzorak, raskošna paleta koju možete pronaći u Petrokovu, omogućit će da vaša kupaonica izgleda baš onako kako ste zamislili.

 

Foto: Petrokov

Kakvo staklo izabrati za tuš?

Bez obzira za koju se opciju odlučili, tuš kadu ili walk-in tuš, staklo je neizostavan element. Hoćete li birati prozirno, mat ili s nekim uzorkom, ovisi isključivo o vama, sve opcije su neutralne, pa će se uklopiti u svaku kupaonicu.

FOTO: PETROKOV / RAGNO

Miješalica za tuš

Neizostavan element kupaonice svakako su miješalica i tuš glava. Iako je njihova uloga funkcionalna, to ne znači da ne mogu imati i jaku dekorativnu notu. Razni modeli miješalica i tuševa koji su dostupni u Petrokovu omogućuju da se i ovaj element potpuno uklopi u priču, pa tako možete birati između obih modernog dizajna, klasičnih ili pak onih vintage.

 

FOTO: PETROKOV / GROHE

PROMO

Komentari