PROIZVODI MJESECA: oduševila su nas dva doista posebna komada

Dizajnerskim komadima doista je teško odoljeti, što znaju svi oni koji strastveno prate uređenje interijera i arhitekturu. Za sve njih, kao i one koji žele ispuniti svoj životni prostor sasvim posebnim komadima, pronašli smo dva nova manja komada namještaja koji su nas oduševili

 

 

Ne samo dizajneri i arhitekti, nego i ljubitelji interijera i estete uvijek su u potrazi za nečim novim, što dakako uključuje i nove komade produkt dizajna. U funkcionalnost, koji je uvijek osnova svakog dobrog produkt dizajna, ono što oduševljava kod takvih komada je neki kreativni ili inovativni pomak koji se događa u svakom novom komadu. Bilo da je riječ o inovativnoj i tehnološki naprednoj ideji utkanoj u njih, vrsti ili kombinaciji materijala, spajanju nespojivog, boji, teksturi, obliku ili pak multifunkcionalnosti, poruci koju nose…

Stoga smo odlučili razveseliti sve one koji cijene dobar produkt dizajn i gaje posebnu ljubav prema njemu. Naravno, kao i one koji će to tek postati. Pronašli smo dva komada koji su nas oduševili. Uživajte, inspirirajte se i  – maštajte o svome domu iz snova!

 


TWIST KOLEKCIJA

Produkt dizajner Alexandre Dubreuil voli izrađivati stvari od betona stoga nimalo ne čudi odabir ovoga materijala za novu kolekciju nazvanu TWIST. Riječ je o dva klub stolića od sirovog betona i čelika pobojanog u crno, prvotne namjene za dnevni boravak, iako će se savršeno snaći u bilo kojem dijelu doma, naročito manji komad.

 

Foto: Lyon Béton

Manji komad je idealan kao pomoćni stolić za hodnike, spavaću sobu ili kutak za čitanje, uz naslonjač. Veći klub stolić je pravokutnog oblika i u kombinaciji s manjim, okruglim dijelom koji dolazi i u stamostalnoj varijanti, samo što je tada obogaćen betonskim dijelom, koji ga čini stabilnim.

Foto: Lyon Béton

U obje varijante okrugle metalne perforirane površine mogu se okretati što ih čini da se mogu u svakom trenutku bolje prilagoditi našem prostoru i potrebama.

Foto: Lyon Béton

 


WHALE CHAIR

Čudesan životinjski svijet nerijetko je inspiracija produkt dizajnerima. Jedan od svježih primjera je mladi dizajner Woocheol Shin koji je svijetu nedavno predstavio svoj naslonjač Whale Chair inspiriran kitom. Zakrivljeni naslon ovog prekrasnog stolca nalik je velikoj prekrasnoj peraji, a zajedno za oblim i savijenim sjedištem pozivaju vas da se zavalite u njega.

Shin je kreirao naslonjač koristeći kombinaciju savijene šperploče drveta bukve i nehrđajućeg čelika kako bi oponašao karakteristične značajke kitova repa definirane kroz glatke zavoje naslona.

 

Foto: Woocheol Shin

“Cilj mi je stvarati proizvode koji nose emociju. Uzeo sam motiv iz prirode i pokušao ga pretičiti na racionalan i estetski način u proizvod unutar kategorije namještaja. Kombinacija drva i metala stvara topli osjećaj te mirnu i sofisticiranu atmosferu”, objasnio je mladi dizajner.

Boja na naslonjaču dodatno je tretirana sumi tintom, istočnoazijskim proizvodom koji se obično koristi za kaligrafiju i slikanje, a drvo bukve korišteno je kako bi se zornije oponašala tekstura kože kita.

Foto: Woocheol Shin

Da bi se postigla silueta slična kitu, drveni elementi stolice podijeljeni su u tri pojedinačna dijela. Naslon peraje podijeljen je na dva dijela i drži ga zajedno čeličnim cjevovodima, dok je sjedalo dizajnirano tako da ugodno ‘okružuje’ svog korisnika.

Komentari