KINESKA NOVA GODINA: inspirirajte se godinom tigra

Kineska nova godina je iza ugla pa, volite li orijentalni stil i životnjske uzorke ili motive, donosimo izbor genijalnih komada uz koje ulazimo u godinu Tigra.

 

 


Iako je zapadni svijet već dobrano ugazio u 2022. godinu, za mnoge diljem svijeta prava proslava ipak počinje 1. veljače kada, prema lunarnom kalendaru, počinje nova godina. Ovog je puta ona u znaku tigra, velike divlje mačke koja, prema kineskom vjerovanju, simbolizira avanturistički duh, snagu, hrabrost i optimizam.

Slavili je ili ne, ne možete poreći da nam svima malo avanturizma i optimističnijeg pogleda na svijet ne bi škodilo. Zašto ne biste krenuli od svoja četiri zida i unijeli malo optimizma i vedrine u svoj interijer? Budite hrabri i isprobajte nešto novo. Životnjski motivi, crvene nijanse, ali i dizajnerski klasici s pomakom – sve to vašem interijeru može dati “ono nešto”.

 

CRVENA I RUŽIČASTA: naizgled nespojiva kombinacija koja nas je osvojila!

Ako ste skloni eksperimentiranju, predlažemo da isprobate crvene akcente i manje komade namještaja, osobito ako  vam je interijer u dominantno neutralnoj paleti boja. Crvena će unijeti život i vedrinu, baš ono što nam nedostaje u dugim i tmurnim zimskim mjesecima.

Ako ipak niste među onima koji vole promjene, ništa zato – i mali detalj poput kakvog tanjurića s motivom tigra ili orijentalnim ornamentima bit će super dodatak.

TOP 7: savršeni mali komadi i detalji za velike promjene u životnom prostoru

Foto: Ginori

Naš glas definitivno ide odvažnim vazama inspiriranim kineskim carskim porculanom kakve je predstavio talijanski Ginori i studio HAY. Posebnu pažnju svakako izaziva stolić i tabure Ming koji je predstavio Qeeboo. Ming odaje počast tradiciji i interpretira je na posve neočekivan način, a dizajn potpisuje ugledni Studio Job.

GRAD BUDUĆNOSTI: pogledajte što su osmislili suvremeni kineski arhitekti

Foto: Qeeboo

U galeriji donosimo najbolje komade koji viču “Sretna kineska nova godina”!

 

Komentari