Terakota je hit boja godine! Donosimo vam 7 ideja kako je uklopiti u interijer

Iako na prvu može djelovati napadno, ova boja unijeti će toplinu i šarm u vaš interijer, donoseći osobnost u svaku sobu!


1. ZID U AKCENTNOJ BOJI 

Obojite jedan zid u vašoj sobi bojom terakote ili odaberite tapete s uzrokom i teksturom u istoj boji. To će dodati dubinu i toplinu prostoru, stvarajući ugodnu atmosferu.

Foto: Anthropologie

2. TEKSTILI U BOJI TERAKOTE

Uključite tekstil u boji terakote poput zavjesa, ukrasnih jastuka ili tepiha. Ovi dodaci će dodati dašak boje i udobnosti vašem prostoru.

Foto: Anthropologie

3. TERAKOTA POSUĐE

Izložite terakota posuđe ili vaze na policama, stolovima ili radnim površinama. Ne samo da će dodati rustikalan i originalan dojama, već će i služiti kao funkcionalna dekoracija.

Foto: Fantastic Frank
Foto: Fantastic Frank

4. TERAKOTA POSUDE ZA BILJKE 

Odaberite terakota posude za svoje unutarnje biljke. Zemljane boje će se lijepo uklopiti sa zelenilom i unijeti neutralne, ali drugačije, boje u vaš interijer.

Foto: West Elm
Foto: West Elm

5. TERAKOTA DODACI

Koristite dodatke u boji terakote poput svijeća, okvira za slike ili stolnih svjetiljki. Ove sitnice će ispuniti prostor ugodnom i opuštajućom atmosferom.

Foto: EQ3
Foto: EQ3

6. TAPECIRANI NAMJEŠTAJ U BOJI TERAKOTE

Razmislite o tapeciranim komadima namještaja u nijansama terakote. Sofa ili fotelja u boji terakote mogu postati izražajni komad u vašem dnevnom boravku

Foto: Cory Conor Designs

8. UMJETNOST U BOJI TERAKOTE

Objesite umjetnička djela s tonovima terakote na zidove. To može biti slika, otisak ili fotografija koja se slaže s cjelokupnom paletom boja i dodaje dozu neobičnog glamura u prostor.

Photo: West Elm

Neutralni tonovi su češći i sigurniji odabir, no zašto ne izaći iz zone udobnosti i ukomponirati hit boju godine u interijer? Sigurni smo da će oduševiti sve.

Komentari