MODERNA KUHINJA ZA MODERAN DOM: imamo četiri stilski različita prijedloga, inspirirajte se!

U ovoj godini u planu vam je nova kuhinja? Ili useljavate u novi dom i čeka vas prazan prostor u kojem trebate osmisliti omiljeni kutak u domu? Imamo četiri ideje koje će vam pomoći u ispunjenju vaših stilskih želja ali i potreba suvremenog načina života!

 


Kuhinja je jedna od onih prostorija u kojoj najradije i najčešće boravimo pa stoga ne čudi da je mnogi nazivaju srcem doma. Želimo zbog toga da njezin izgled bude besprijekoran te svaki element razrađen i osmišljen do posljednjeg detalja – od ormarića, radne plohe, zidnih i podnih obloga pa sve do uređaja. Svi ovi segmenti doprinose njezinoj visokoj funkcionalnosti kao i estetici.

U uređenju je bitno definirati raspored elementa i stil te znati unaprijed kakav izgled kuhinje bismo htjeli. U tome nam najviše pomaže inspiracija projekata drugih kuhinja.

Donosimo vam u suradnji sa tvrtkom Samsung četiri prijedloga za modernu kuhinju inspiriranu različitim stilovima.


1. ELEGANCIJA I DAŠAK LUKSUZA

U interijerima se već nekoliko posljednjih sezona traži klasika i dojam elegancije i luksuza. Vrlo su popularni art deco kao i mid-century elementi koji donose sve to, kao i dašak nostalgije kroz vintage elemente.

Tako su fronte ormarića koji imaju ukrasne lajsne na rubovima, uzorak mramora, metalni akcenti u zlatnoj ili crnoj te keramika sa šarenim i dinamičnim vintage motivima pravi ‘must have’.

Foto: Samsung

Jedan od trendova u svim kuhinjama, pa tako i onima inspiriranim klasikom jest zid bez gornjih ormarića. Ako vam površina prostorije to dopušta ili nemate potrebu da svaki centimetar bude iskorišten kao prostor za pohranu, razmislite o ovoj ideji.

Monotoniju ovakve kuhinje i prazan zid razbit će zanimljiva obloga na zidu ili primjerice neki praktični element poput hladnjaka. Bez ovih uređaja život je danas jednostavno nezamisliv, a novi modeli, kao što je Samsung Bespoke, plijenit će svojim predivnim dizajnom, veličinom i mogućnostima!

Hladnjak je dostupan u nekoliko boja koje možete slagati po svojoj želji, a možete izabrati onu koja najbolje odgovara bojama i stilu uređenja u vašem domu. Također, možete birati između hladnjaka i kombinacije hladnjaka i zamrzivača te između ugradbenog ili samostalnog modela!

Foto: Samsung

2. SUVREMENI INDUSTRIJSKI ŠTIH

Pored klasike, veliki hit u interijerima je još jedan retro stil. Industrijski stil krasio je nekoć skladišne prostore i tvorničke pogone prenamijenjene u stambene jedinice, a danas je rado viđen u suvremenim interijerima.

Elementi industrijskog stila danas su potpuno osuvremenjeni te prilagođeni modernom dizajnu. Podovi od lijevanog betona kao i površine na namještaju s uzorkom betona (najviše kuhinjske radne ploče i ormarići te garderobni ormari), opeka, tamne boje poput antracit sive, svijetlo drvo i crno pobojani metal zaštitni su znakovi ovog stila.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Samsung Bespoke hladnjak savršeno se uklapa u ovu stilsku priču, tim više što možete odabrati nijansu sive ili crne koja pojačava moderni industrijski štih.

Foto: Samsung

 


3. MODERNA SKRIVENA KUHINJA

Današnje kuhinje uglavnom su koncipirane kao dio otvorenog prostora kojeg dijele s blagovaonicom i dnevnim boravkom. To je vrlo praktično i odgovara suvremenom načinu života jer ono malo vremena koje nam ostaje svaki dan nakon posla i svih obaveza, želimo provesti zajedno.

Tako, dok kuhate, možete komunicirati i družiti se s ostatkom ukućana. Ovo je dobro rješenje za male prostore, a u takvima većina nas i živi. Stoga je ideja skrivene kuhinje, kojom se radni dio može sakriti kliznim ili sklopivim vratima dobro rješenje, jer se ne mora vidjeti nered koji niste uspjeli pospremiti.

Kako biste taj skriveni dio učinili stilski zanimljivijim i istaknuli ga kada je vidljiv, možete ga osmisliti u nekom drugom materijalu ili boji. Tome pridružite i hladnjak usklađen bojama i imat ćete kuhinju s dva jaka stilska naglaska.

FOTO: SAMSUNG

4. INSPIRIRANA PRIRODOM

Pored svih navedenih stilova, utjecaj prirode nikad nije bilo snažniji u interijerima, pa tako i kuhinjama. Poželjno je sve što ima veze s prirodom – zemljani tonovi, zelenilo, motivi prirode na keramici i dekoracijama te drvo i ostali prirodni materijali.

Ovaj prirodni štih donosi ne samo toplinu i dodir prirode koja nam svima nedostaje u gradskim sredinama, nego i opuštenost i spontanost. Prirodom inspirirane kuhinje ne teže savršenom redu te vole otvorene police na koje ćete pohraniti namirnice, posuđe i ostale stvari. No, zato su moderni uređaji nužni, za one namirnice koje zahtijevaju određenu temperaturu i način skladištenja.

Foto: Samsung

PROMO

 

 

Komentari