OVAKO JE BOLJE: atraktivne i praktične ideje kako sakriti perilicu rublja

Suvremeni interijeri sve češće donose rješenja za perilice rublja izvan kupaonice. No, ako ostajete pri ideji da je mjesto perilici i dalje u ovoj prostoriji ili je to jednostavno jedino rješenje, donosimo vam praktične i funkcionalne ideje

 


Kada je o stanovanju riječ, u našem podneblju jedna od uvriježenih navika jest imati perilicu rublja u kupaonici. No, novije tendencije u uređenju interijera nastoje pronaći neke druge pozicije u domu.

Kada to kvadrati dopuštaju, gradi se posebna prostorija, vešeraj, u kojem se smještaju perilica i sušilica rublja, stol za peglanje… ili se postojeće ostave prenamjenjuju u njih.

Foto: DigsDigs.com

Mnogi perilice sele u hodnike i skrivaju ih unutar ugradbenih ormara, ili primjerice u kuhinju ili lođu. Razlog ovom izmještanju je uglavnom mala kvadratura kupaonice ili pak želja da kupaonica izgleda atraktivnije. No, ako vam to prilike ne dopuštaju ili ste pristaša ideje da je perilici najbolje mjesto – u kupaonici, donosimo nekoliko ideja. Neke od njih posve će sakriti perilicu, no svima im je zajedničko da svojim konceptom ne umanjuju stil, nego ga podižu.

Inspirirajte se našim idejama niže te u galeriji!

Foto: DigsDigs.com

ISPOD RADNE POVRŠINE

Jedna od najčešćih opcija u modernim kupaonicama je smještanje perilice rublja ispod radne površine. Ispod nje se najčešće nalazi i prostor za skladištenje ili, ako ima više mjesta, i sušilica rublja.

Na površini radne plohe nalaze se nadgradni ili ugradbeni umivaonik. Tako se na vrlo maloj kvadraturi ostvaruje nekoliko sadržaja. Ovako sve izgleda urednije i organiziranije, a dobije se usto i više prostora za skladištenje te velika radna ploha za odlaganje stvari.

Foto: DigsDigs.com

 


SASVIM NEVIDLJIVA

Kada želite da je perilica potpuno skrivena, razmislite o opciji ormarića s vratima na kojima ćete osigurati da zrak može slobodno cirkulirati. Na ovom ormariću to je izvedeno na frontama, ali mali otvori se mogu nalaziti sa strane ili ispod ormara. Radi veće uštede prostora stavite fronte na klizno otvaranje ili sklopive fronte.

Foto: Mi Casa

 


UVUČENA U POLICU

Kako bi se prostor perilice odijelio kao zasebna zona u kupaonici, dizajneri često pribjegavaju rješenju pregrađivanja dijela prostorije gipsanim zidom ili gradnje uvučene police. Obično se u ovu zonu smjesti i bojler, sušilica ili primjerice ormar za skladištenje.

Foto: DigsDigs.com

 


IZA ZAVJESE

Ideja koja nas je oduševila su zavjese. Ali, ne obične nego žaluzine, i to drvene. No, ako stavite i obične zavjese od tekstila ili zavjese koje se inače stavljaju na tuš kadu, bit će to vrlo praktično i atraktivno.

Foto: DigsDigs.com
Komentari