MODERNA ROMANTIKA U DOMU: sve prednosti popularnog električnog kamina

Kamini su se vratili na velika vrata u interijere, zahvaljujući trendu klasike i vintagea te postali ‘must have’ svakog doma. Za popularnost ovog grijaćeg tijela zaslužni su i modeli na električnu struju. Saznajte sve njegove prednosti i odaberite kamin koji vam se najviše sviđa!

 


Za blagdane uvijek volimo unijeti dašak tradicije u svoj dom, koji onda dobiva posebnu dimenziju i veliku dozu topline. Vjerojatno ste primijetili kako moderni domovi atmosferu tradicije i nostalgije pojačavaju kaminima – samostojećim ili ugradbenim, koji se izvrsno uklapaju u priču.

Ako već ovoga Božića želite imati ovakav element u svome domu koji će ga i utopliti i donijeti veću dozu estetike tijekom svih mjeseci u godini, pa možda postati i glavni stilski akcent u prostoru, razmislite o električnim kaminima.

Ovakvi modeli kamina imaju puno vrlina i prednosti pred klasičnim, stoga ni ne čudi da su sve popularniji u modernim domovima, kao izvor grijanja, ali i estetski element.

U suradnji s Bauhausom donosimo vam nekoliko dobrih razloga da električni kamin bude u vašem domu još ovog Božića!

Električni kamin set (uložak za kamin i drveni okvir električnog kamina prodaju se isključivo u setu. Set je dostupan samo u BAUHAUS prodajnim centrima / Foto: Bauhaus

BEZ DIMNJAKA I DIMA

Električni kamini su nova generacija kamina potpuno prilagođena suvremenom načinu života u kojem smo dobar dio dana izvan doma, te nemamo vremena za loženje i održavanje vatre.

Klasični kamini trebaju ogrjev (drvo, ugljen, pelete, plin…), a električne kamine je dovoljno upogoniti kao i bilo koji drugi uređaj na struju. Neki napredniji modeli imaju i sistem uključivanja i isključivanja na daljinsko upravljanje, što ih čini još prilagođenijim modernom životu.

Pored ogrijeva, tradicionalni kamini za svoje funkcioniranje trebaju imati i dimnjak te dovod svježeg zraka jer ne proizvode dim, što kod električnih nije slučaj. To ih čini i ekološki prihvatljivijima jer ne emitiraju plinove, poput primjerice ugljičnog monoksida te tako pružaju bolju kvalitetu zraka.

Samostojeći zidni kamin Flat / Foto: Bauhaus

JEDNOSTAVNA UGRADNJA I ODRŽAVANJE

Kada smo u uvodu naveli da električni kamin možete imati već ovog Božića nismo pretjerali jer ugradnja ovog grijaćeg tijela (ako ćete ga ugrađivati u zid) je vrlo jednostavna i zahtjeva puno manje vremena i truda, zbog izostanka dimnjaka te ventilacije tj. dovoda svježeg zraka.

Nakon postavljanja, nećete trebati koristiti ogrjev, pa ćete ga vrlo jednostavno upogoniti, a nakon što ga isključite, neće biti potrebe čišćenja ložišta ili prostora oko kamina kao ni nabavke novog ogrijeva. Dovoljno je imati utičnicu od 220 V i to je to! Sve to čini ga jednostavnim za održavanje, kako u financijskom, tako i vremenskom smislu.

Pored toga, neki podni modeli se mogu lako prenositi jer su samostalni što ih čini vrlo praktičnima.

Električni kamin / Foto: Bauhaus

SIGURAN, POVOLJAN, ENERGETSKI UČINKOVIT

Električni kamin znatno je povoljnija opcija klasičnog, i to iz nekoliko razloga: jeftiniji je već prilikom same kupnje, ugradnja zbog minimalnih intervencija u prostor manje stoji, a na održavanje nećete trošiti gotovo ništa. Pored toga, na povoljniju cijenu utječe i činjenica da električni kamini imaju svojstvo visoke iskoristivosti energije, do 90 posto se pretvara u toplinu.

Moderni električni kamini imaju i opciju da mogu raditi (imati vidljiv plamen odnosno vatru) bez davanja topline. Pritiskom na tipku na kaminu ili daljinskim upravljačem možete također podešavati izgled i boju plamena.

Iako je grijaće tijelo, električni kamin je vrlo siguran za djecu ili primjerice kućne ljubimce jer se ne mogu opeći dodirom budući da se njegove staklene površine ne zagrijavaju.

Samostojeći zidni kamin Flat / Foto: Bauhaus

ATRAKTIVAN DIZAJN

Nove generacije električnih kamina toliko su usavršene u dizajnu da ih teško možete razlikovati od tradicionalnog kamina koji ima pravo ognjište. Prekrasne konzole kojima su uokvireni kamini ugrađeni u zid, kao i elegantni i jednostavni samostojeći zidni kamini doista su element koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. A želite li veću dozu vintage ugođaja ili kao da ste u kućici na selu, razmislite o samostojećem podnom modelu koji izgleda kao klasična peć na drva. Svi ovi modeli savršeno će se uklopiti u moderne interijere!


PROMO

Komentari