Dovedite jednom zauvijek više prirodne svjetlosti u svoj dom

Svjetlost nam, a naročito ako je prirodna, poboljšava kvalitetu života u domu i stoga nije čudno što su prostori koji obiluju prirodnom svjetlosti sve traženiji na tržištu nekretnina te popularniji u uređenju interijera.

 

Domovi u kojima nema svjetlosti doista znaju izgledati turobno i sumorno te kao takvi djeluju na naše raspoloženje, ali i koncentraciju. Svjetlost nam, a naročito ako je prirodna, poboljšava kvalitetu života u domu i stoga nije čudno što su prostori koji obiluju prirodnom svjetlosti sve traženiji na tržištu nekretnina te popularniji u uređenju interijera.

Pored biranja svjetlijih boja podova, zidova i namještaja, svjetlost u interijeru možete nadoknaditi dodatnom umjetnom rasvjetom, no kako je cilj dovesti prirodnu svjetlost, veliku ulogu u tome imaju vanjski otvori. Prozori i staklene stijene tu su ključan element. Idealno bi bilo imati velike otvore jer će se tako unijeti više svjetlosti, a prostor izgledati znatno atraktivnije, no postoji još niz detalja koji su bitni kod odabira prozora, a koji uvelike mogu utjecati na dopiranje veće količine prirodne svjetlosti.

O kojim bitnim detaljima je riječ, saznajte u našem video prilogu koji smo pripremili u suradnji s GEALANOM.

 

 

Komentari