Romantika i chic u teen sobi, uređenoj prema željama mlade vlasnice

Djevojačke sobe katkad su pravi izazov. Treba paziti da uređenje odražava ukus, želje i osobnost mladih vlasnica ali i da se zadovolji i niz raznih drugih funkcija kao što su učenje ili druženje s prijateljima te razonoda. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec opremio jednu takvu sobu

 

 

Tinejdžerske sobe uvijek moraju biti posebne i ugodne, mlade dame tu provode gotovo sve slobodno vrijeme, ali i niz drugih aktivnosti. Upravo zato one moraju biti  funkcionalne, no ostati na visokoj estetskoj razini. Kroz primjer jedne sobe za mladu djevojku pokazat ćemo vam na što obratiti pozornost i kako je urediti baš po njihovu ukusu. Dobar dizajn tinejdžerske sobe, u ovom slučaju trinaestogodišnjakinje, ovisi o interesima osobe koja će u njoj boraviti.

Neka vam vodilja bude hobi, najdraža boja ili pak glazbeni ili filmski žanr koji vlasnica sobe preferira. Važno je imati u vidu da se izgled njezine sobe ne mora svidjeti roditeljima ili dizajnerima već njoj. Mlada vlasnica voli balet pa sam odlučila sobu učiniti vrlo romantičnom i ženstvenom”, govori Mirjana Mikulec.

Najvažniji element prostora svakako je krevet s izrazito visokim uzglavljem, koji ovdje seže do stropa.

“Dopušta li vam prostor, uzglavlja mogu izlaziti iz okvira baze kreveta. Osim izgledom, zanimljivo je poigrati se i odabirom boja i materijala”, savjetuje dizajnerica.

 

 

“Ako odlučite koristiti žarke ili tamne boje koje će dominirati prostorom, osnova prostorije neka bude vrlo jednostavna – bijeli zidovi i svijetli parket. Eleganciju i posebnost možete postići postavljanjem zidnih lajsni. Unutar njih odabrali smo tapetu cvjetnog motiva, a na koju se nadovezuje noseća boja. Uvijek je dobro odabranom bojom  povezati nekoliko elemenata kako bi se stvorila ujednačenost prostorije”, ističe Mirjana Mikulec.

Vodeći se željama vlasnice, Mirjana Mikulec odlučila se za elegantnu i intenzivnu ružičastu boju, idealnu za ovu prostoriju. Ista boja provlači se i na tapeti, a povezat će krevet, ormar i radni stol te sobi dati profinjeni ali mladenački izgled. Najdraža boja vlasnice sobe nalazi se i u detaljima na tapeti koju smo smjestili među zidne lajsne.

Ovo je sjajan način kako ukrasiti tinejdžersku sobu na jednostavan, a jedinstven način. S obzirom da je tapeta stavljena samo na dio zida, možete je lakše promijeniti.

 

Pogledajte video prilog i saznajte kako je teklo opremanje sobe korak po korak!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari