Dizajnersko potkrovlje u nekadašnjoj industrijskoj zgradi oduzima dah

Idemo u Eindhoven gdje je stara industrijska zgrada pretvorena u vrlo atratktivne životne prostore. Pokazujemo vam jedan od njih koji će vas oduševiti baš svime!

 


Prenamjene prostora uvijek bude posebnu pažnju. Tako je i sa starom industrijskom zgradom u Eindhovenu koju su projektirali nizozemski arhitekti Piet Hein Eek i Iggie Dekkers. Ona je sada postala stambena zgrada s nekoliko stanova, a mi vas vodimo u visoko potkrovlje koje nas je oduševilo svakim svojim segmentom.

Foto: Funda

Prostor koji se pruža na dvije etaže odlikuju atraktivne kosine i prozori omeđeni crnim metalnim profilima, moderne crne stropne grede, otvoreni koncept prostora i kombinacija različitih stilova.

Foto: Funda

Interijer se sastoji od velike otvorene dnevne zone s boravkom, kuhinjom i blagovaonicom, tri spavaće sobe, garderobom, kupaonicom i toaletom.

Foto: Funda

Prostrani dnevni prostor s obiljem prirodne svjetlosti nudi izlaz na prostranu terasu od 32 četvorna metra s različitim sadržajima i prekrasnim pogledom na okolinu.

Foto: Funda

Posebnost ovoga interijera jest i obrnuti raspored prostorija – u donjoj etaži su spavaće sobe i garderoba, a u gornjoj dnevna zona s toaletom. Tako se iskoristio potencijal gornje etaže s kosinama, ali i terasom.

Foto: Funda

Stilski gledano, stan je zanimljiv spoj skandinavskog stila, industrijskog stila i klasike. Na svijetu bijelu i sivu podlogu zidova i podova kao i djela namještaja, dodani su komadi u tamnim bojama, te brojne cvjetne i druge dekoracije.

 

Komentari