Interijeri koji su vam se najviše svidjeli u prošloj sezoni InDizajna

Lijepih interijera i dobre inspiracije nikad dosta, zar ne? Zato vjerujemo da ćete uživati u stanovima i jednoj kući koje smo prikazali u prošlpj sezoni InDizajna!

 


Rubrika Dizajnerski prostori jedna je od najgledanijih u emisiji InDizajn i, kao što potvrđuju pregledi na našem YouTube kanalu kamo ih prenosimo, još dugo gledani nakon što završi sezona u kojoj su prikazani.

U prošloj, 23. sezoni emisije pokazali smo vam 12 interijera, među kojima su oni studija Mirjane Mikulec, ali i drugih arhitekata kao i gledatelja. Odabrali smo četiri dizajnerska prostora koji su vam se najviše svidjeli. Uživajte u njima dok vam vrijedna ekipa InDizajna priprema nove dizajnerske prostora koje ćete vidjeti na jesen, u 24. sezoni!


LUKSUZNI STAN U LJUBLJANI

InDizajn je u prošloj sezoni dva puta posjetio Ljubljanu kako bi napravio reportaže o dva dizajnerska prostora. Vama je naročito zapeo za oko projekt GAO Studija, luskuzni stan kojeg krase vrhunska izvedba i posvećenost detaljima.

FOTO: MIRAN KAMBIČ

Riječ je o dvoetažnom stanu smještenom nedaleko centra grada. Površina svakog kata ima 65 kvadrata uz terasu. Stan je uređivan godinu dana, a glavne smjernice bile su obline, što se najviše ističe na otvorenom stubištu koje je i bilo polazna točka za daljnje uređenje. Krug kao osnovni oblik vidljiv je u većini detalja.

FOTO: MIRAN KAMBIČ
FOTO: MIRAN KAMBIČ

IDEMO U LJUBLJANU: ljubitelji luksuza poželjet će preseliti u ovakav stan


STAN KOJI JE UREDILA POLAZNICA ŠKOLE MIRJANA MIKULEC

Polaznica škole Mirjane Mikulec, Iva Petrović, u potpunosti je sama projektirala i uredila stari građanski stan od 65 kvadrata u središtu Zagreba.

Stan u derutnom stanju Iva je kupila sa suprugom i trebalo je puno strpljenja kako bi on postao njihova mala, privatna oaza. Sastoji se od jedne spavaće sobe, kuhinjskog i blagovaonskog dijela te odvojenog boravka, povezanog radnim prostorom.

INDIZAJN/FOTO: DOMEN MARTINČIČ

Pri uređenju su joj veliki saveznici bili podrška profesora kao i znanja i umijeća koja je stekla u školi i koja su je pripremila za ono čime se želi baviti u budućnosti – dizajnom interijera.

INDIZAJN/FOTO: DOMEN MARTINČIČ

Polaznica škole dizajna Mirjane Mikulec opremila je svoj prvi dom. Pogledajte rezultat!

 


ŠARENA KUĆA S KARAKTEROM

Ovaj interijer, stara adaptirana kuća u centru Osijeka, oduševit će ljubitelje boja, umjetnosti i originalnih detalja koji daju poseban pečat svakom prostoru.

Vlasnici, obitelj Šimunović, preuredili su kuću površine 225 četvornih metara. Na prvoj etaži nalazi se stambeni dio, dok je potkrovlje rezervirano za slikarski atelje vlasnika Zorana.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Prilikom uređenja vlasnici nisu željeli imati čiste forme nego su htjeli da i njihova pozitivna narav dođe do izražaja. U svakom kutku kuće se osjeti da je to njihov dom. Neke su stvari kupili, neke naslijedili, a neke renovirali poput plave vitrine za koju su posebno vezani.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

U DOMU OBITELJI ŠIMUNOVIĆ: adaptirana starinska kuća u kojoj caruju boje

 


DVOETAŽNI STAN U SREDIŠTU ZAGREBA

Spajanjem dva manja stana nastao je prekrasan dvoetažni čije uređenje potpisuje arhitektica Romana Musić.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Stan sada iznosi 170 kvadrata te je projektiran za četveročlanu obitelj, a sastoji se prostranog dnevnog boravka s kuhinjom, odvojene blagovaonice i gospodarskih prostorija na donjoj etaži  te tri spavaće sobe i dvije kupaonice na drugom katu.

Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv

ŽIVOT NA DVIJE ETAŽE: zagrebački luksuzni dom bez mane po mjeri četveročlane obitelji

 


 

Komentari