Neka radijatori budu i stilski dodatak vašem domu

Elementi u domu, poput radijatora, imaju prvenstveno praktičnu ulogu, pa rijetko kada razmišljamo o njegovom izgledu. Je li vam ikada palo na pamet da grijaće tijelo može biti jaka estetska karika u vašoj kupaonici, boravku, hodniku…?

 

 

Prva pomisao na radijatore jest – toplina. Ova vrsta grijaćeg tijela doista prije svega treba osigurati toplinu kada zahladi, no jeste li ikada razmišljali o njegovu izgledu prilikom kupnje? Pored cijene, veličine dovoljne da zagrije određeni prostor te materijala (aluminija, čelika…) od kojega je izgrađen, kao i brige gdje ga postaviti da djeluje optimalno, estetika je uvijek na posljednjem mjestu, čak i kada želimo da radijatori imaju zanimljiv oblik. Tek nam je pojava duguljastih, tzv. lojtrica radijatora, s vertikalnim uskim cijevima, prije nekoliko godina, pokazala kako radijatori mogu utjecati na estetiku prostora – učiniti ga ljepšim i zanimljivijim.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Poput originalnih skulptura

Počnete li obilaziti trgovine sanitarijama ili od kuće pregledavati internetske stranice proizvođača, poput talijanskog Irsapa, shvatit ćete da među radijatorima postoji nemali broj onih koji svojim neobičnim oblicima nalikuju više skulpturama nego grijaćim tijelima. No, nije li divno imati funkcionalan predmet u domu koji više nalikuje dekoru, koji ima ulogu i da nadoknadi stilske praznine u prostoru, kao i nedostatak upečatljivih detalja? Osim topline, svojim oblikom ovakvi radijatori stvaraju veću dimenziju ugode i životnosti. Dizajnerski radijatori u neobičnim oblicima plijenit će pažnju i dati na atraktivnosti vašem domu.

 

Foto: Petrokov/Irsap

 

Foto: Petrokov/Irsap

 

Investicija koja se višestruko isplati

Ovakvi radijatori imat će veću cijenu od onih cjevastih, a naročito od glatkih pločastih i „rebrastih“, no, kako je riječ o tijelu za grijanje koje će trajati nekoliko desetaka godina, riječ je investiciji koja se itekako isplati. Cjevasti ‘lojtrica’ radijatori čak i kada su standardnog oblika, djeluju posebno elegantno u prostoru i nemoguće ih je ne zamijetiti. Upravo zbog svoga oblika, idealno su rješenje za male i uske prostore, a s druge strane, sjajno i originalno rješenje za one koji žele dom koji odiše luksuzom i profinjenom ekstravagancijom. Stoga se oko odabira kvalitetnih i estetski zanimljivih radijatora uvijek valja dodatno potruditi jer donose prostoru više topline, funkcionalnosti, udobnosti i estetike.

 

Moderna generacija dizajnerskih radijatora, u oblicima koje doista ne biste očekivali, dostupna je u trgovinama Petrokov.

 

Foto: Petrokov/Irsap

 

PROMO

Komentari