Kako smo u kupaonicu unijeli atmosferu opuštenosti i dašak luksuza

Pogledajte kako smo temeljito preuredili kupaonicu od 6 četvornih metara u starom građanskom stanu. Za stvaranje željenog dojma veliki saveznik bili su nam visoki stropovi i ukupna površina prostora jer smo mogli unijeti elemente koji nisu zagušili prostor

 

U sklopu preuređenja prostranog obiteljskog stana temeljito je renovirana i kupaonica od 6 četvornih metara. Sve u ovoj prostoriji je novo – od vanjskog i unutarnjeg otvora, preko instalacija pa sve do podnih i zidnih obloga i sanitarija. S obzirom na cjelokupni stil uređenja stana, koji je kombinacija klasike i modernih elemenata, vlasnici su poželjeli isto to i u kupaonici. Dodatni zahtjev je bio da ovaj prostor odiše dozom profinjenog luksuza i raskoši. Pogledajte kako smo to postigli – visoki stropovi bili su nam pritom veliki saveznici u ovom građanskom stanu, jer su nam omogućili stavljanje velikog lustera te štukatura. Ovi elementi svakako mogu biti dio i manjih kupaonica, no ponekad mogu rezultirati zagušenošću, pa umjesto raskoši i stila dobijemo – neukus. Zato bi se trebalo uvijek savjetovati s dizajnerom oko dimenzija i materijala koje unosimo u prostor.

Luksuz, opuštenost i raskoš unijeli smo kroz nekoliko sljedećih elemenata:

 

 

Foto: Darko Mihalić

SAMOSTOJEĆA KADA – Ovakve vrste kade s upečatljivim nogicama, koje nisu zatvorene oblogama, posebna su atrakcija u svakom prostoru. Usto, donose starinski štih, kao i raskoš pa prostor dobiva i atmosferu hedonizma i opuštanja koje su poželjne u ovom dijelu doma. Sve su popularnije i u modernim interijerima, pa je dobro razmisliti o njima ako imate dovoljno kvadrata u ovoj prostoriji.

 

SJAJNE POVRŠINE – Srebrni ili zlatni premaz kao i sve druge sjajne površine dobrodošli su elementi za postizanje raskoši i luksuza. Tim Mirjane Mikulec odlučio se za srebrni umivaonik neobičnog oblika te ogledalo s bakrenom pozadinom.

 

Foto: Darko Mihalić

 

VELIKI LUSTERI -Lusteri s mnoštvom prozirnih staklenih perli, inače rezervirani do sada za spavaće i dnevne sobe, polako se sele i u druge prostorije te čine dobar kontrapunkt minimalističkim i monokromatskim prostorima. Visoki stropovi omogući su da luster ne bude odviše napadan, a da savršeno igra svoju ulogu stvaranja raskoši.

 

MRAMOR – Imitacija ili prirodni, mramor je pravi materijal za ovakve kupaonice. Dizajneri su se ovdje poigrali s načinom slaganja dvije vrste velikih pločica u dekoru mramora te jednu vrstu ih okomito slagali, što je pod učinilo još atraktivnijim i otmjenijim.

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari