TEINA PREPOZNATLJIVA KERAMIKA u jednom sasvim posebnom hotelu na Hvaru

Dok nestrpljivo očekujete njezine radionice keramike u Školi za dizajn interijera Mirjana Mikulec, nudimo vam pravu poslasticu. Splitska kiparica i keramičarka Tea Radić pridružila se kreativnom timu Resorta Maslina na Hvaru i stvorila sjajnu unikatnu kolekciju šalica, tanjurića, poslužavnika…

 

 

 

Keramiku Tee Radić obožavaju diljem svijeta – njezine prepoznatljive šalice i tanjuri nalaze se vjerojatno u svakom kutku zemaljske kugle. No, ova akademska kiparica i keramičarka iz Splita, koja stoji iza branda Terra ima i dar prenošenja svoga znanja i umijeća na druge. Stoga nimalo ne čudi što  njezine radionice koje organiziramo u prostoru Škole za dizajn interijera Mirjane Mikulec budu rasprodane gotovo isti dan kada ih i objavimo.

Foto: Marija Laća

Trenutno zbog mjera zaštite protiv korona virusa čekamo bolje dane kako bismo organizirali neku novu radionicu. No, do tada, imamo itekako dobar razlog opet govoriti o Teinoj keramici.

Foto: Kate Ševo

Luksuzni resort istančanog ukusa

Njezine kreacije zainteresirale su i ljude koji stoje iza luksuznog Resorta Maslina, boutique hotela u blizini Staroga Grada na Hvaru te su je angažirali na projektu. Svaki segment najskuplje hotelske investicije na ovom otoku odiše istančanim ukusom. Pazilo se doista na svaki detalj, pa tako i umjetnički aspekt projekta nije nimalo zanemaren.

Sjajna arhitektura, zajedno s pogledom na more, u okruženju maslinika i terasastih vinograda te borove šume uz Teine radove čini zaokruženu priču.

Foto: Kate Ševo

Tea se pridružila splitskom arhitektu Tomislavu Alujeviću koji stoji iza projekta i dvoma stručnjacima iz Pariza – dizajnerici interijera Leonie Almi Mason te krajobraznom arhitektu Thomasu Secondu u stvaranju Masline.

Foto: Kate Ševo

Organski oblici i tople zemljane boje

‘Znali su kakav stil, duh i način življenja žele unutar svog resort boutique hotela. Njihova vizija je bila jasna, a u isto vrijeme je savršeno odgovarala estetici koju Terra ima. Nakon prezentacije, prvih skica i prototipa brzo smo definirali estetsku komponentu. Inspiraciju sam našla u minimalističkim formama i organskim oblicima, dok su boje neutralne, zemljane, tople’, otkriva nam Tea Radić kako je došlo do suradnje na projektu koji obuhvaća 50 soba, tri vile, wellness, ali i prostorije za obiteljsko druženje te gastro užitke.

 

Foto: Kate Ševo

Balansirano i nenametljivo

Ono što nam se nameće kao prvi dojam jest da je u Resortu sve vrlo pomno osmišljeno i balansirano, a istovremeno i nenametljivo. Ovdje nema pretjerivanja, a usto se uspio zadržati duh podneblja – sve je uređeno u mediteranskom stilu s blagim utjecajem francuskog stila. Teina unikatna keramika savršeno se uklopila u ovu priču.

Foto: Kate Ševo

‘Svaki komad je napravljen unikatan ili u malim serijama. Jedan od važnih uvjeta je bio da komadi budu izdržljivi pa su stoga rađeni od kamenine koja se pali na visokim temperaturama i kao takvi otporniji na mehaničke udarce’, objašnjava umjetnica.

 

Foto: Kate Ševo

Unikatne šalice, bočice i zdjele od keramike

Osim pojedinih komada keramike koji su svoje mjesto našli po sobama hotela (šalice za kavu i dio kupaonskog inventara), veći dio Teine kolekcije obogatio je prostore Pharomatiq Spa, koji je ključna ideologija resorta. Njega ispunjavaju veće i manje keramičke zdjele za manikuru i masažu kao i bočica za aromaterapijska ulja.

Foto: Kate Ševo
Foto: Kate Ševo

 

 

Komentari