Naslonjači koji će biti primijećeni u vašem domu. Pogledajte kako izgleda ostatak kolekcije

Ružičastu ili volite ili mrzite. Vjerojatno nijedna boja u interijeru ne pobuđuje tako oprečne reakcije kao ova. No, ponekad i oni ‘pro contra’ stavovi padaju u vodu kada je riječ o dobrom dizajnu. A kolekcija Grill dizajnerskog studija MUT upravo to nudi!

 

 

Iako je prvenstveno zamišljena (a tako joj i naziv sugerira) za otvorene prostore, Grill kolekcija španjolskog produkt dizajn studija MUT, kreirana za Diablu na dobrom je putu da se useli i u interijere. I to ne samo kafiće ili neke javne prostore.

Njezin originalan dizajn i odvažan izbor boje donosi i funkcionalnost i udobnost tako da je čitavu kolekciju lako zamisliti u dnevnim boravcima, hodnicima, blagovaonicama, spavaćim sobama, kao i dječjim i teen sobama.

Foto: Mut design

Ovakav namještaj, iza kojeg stoje dizajneri Alberto Sánchez i Eduardo Villalón steći će poklonike među ljubiteljima namještaja s dizajnerskim potpisom, originalnih komada namještaja i mlađe populacije. I naravno, onih koji vole neočekivane boje, u ovom slučaju ružičaste. Ako vam se čini odviše ‘jeftinom’, sjetite se samo slavnog Karima Rashida i njegove ljubavi prema ružičastoj.

Foto: Mut design

Grill kolekcija, koja pored naslonjača uključuje i blagovaonske i barske stolice, klub i pomoćne stoliće koji mogu biti i sjedalice, pomiče granice između onoga što je prikladno za vanjski namještaj i za zatvorene prostore. Stolice se mogu slagati jedna na drugu radi lakšeg skladištenja. Estetika kolekcije mogla bi se opisati kao apstraktni funkcionalizam.

 

Foto: Mut design

Najveću pažnju svakako pobuđuju naslonjači. Ležište od aluminijskih četvrtastih cijevi pobojanih u ružičastu na koje dolazi tapecirano sjedište u istoj nijansi pun je pogodak! Jednostavan dizajn i zaobljene linije čine ga neodoljivim.

Kako bi aluminijska konstrukcija došla više do izražaja, sjedište, odnosno dio za naslon ostavljen je manjih dimenzija. Pored toga, aluminij čini ovaj namještaj lakim za rukovanje i premještanje iz interijera u eksterijer i obrnuto.

Foto: Mut design

 

Komentari