IGRA DETALJIMA I BOJAMA: jedan dnevni boravak u dva stila

Elementi u domu poput odabira detalja, boja, materijala i tekstura čine prostor zaokruženom cjelinom te mu određuju atmosferu i stil. Pogledajte kako na ovaj način u jednom te istom boravku možete napraviti dvije različite stilske priče

 

 

Dnevni boravak zaslužuje početkom jeseni barem mali brzi makeover koji vas neće stajati puno vremena i novaca. Kako bi vas inspirirali na promjene u omiljenoj prostoriji vašeg doma, pokazujemo vam dva načina kako to možete učiniti. Mijenjani su detalji, a njihove različite boje, uzorci i motivi rezultirali su sasvim drugačijim uređenjem. Promjena je vidljiva, a zahvati minimalni! Detalji doista imaju moć transformirati interijere. Odaberite svoga favorita i već danas krenite u planiranje…

 

1. PRIRODNO & SVJEŽE

Zelena u svaki prostor unosi osvježenje te istovremeno dinamiku i mir. Psiholozi tvrde da je to boja koja uz plavu, djeluje umirujuće na nas. Iako bi možda za jesenski look očekivali tople smeđe nijanse, i zelena je savršen prijedlog. Toplinu unose odabiri drugih elemenata: drveni okviri na slikama, drveni klub stolić te sofa u boji pijeska. Sve to unosi prirodnost u dom.

 

VRLO PRIRODAN ZID

Odabir trenutno vrlo popularnih motiva lišća i zelenila na uokvirenim posterima unosi atmosferu prirode u dom, a odabir žute i bež na ukrasnim jastucima ostavljaju dašak ljeta, za kojim obično čeznemo kad završi ljetni godišnji odmor i krene jesen. Ljetna nota je uvijek poželjna u interijeru. Na komodi ili stoliću se uvijek možete poigrati grupiranjem objekata po boji, u ovom slučaju bijelom i zelenom.

 

 

IGRA OGLEDALIMA

Unesite slobodno više zrcala u boravak. Ona daju dinamičnost i istodobno unose puno svjetlosti. Ako je dobro postavljeno, ogledalo može vizualno udvostručiti veličinu prostorije ali i dati joj dozu dramatičnosti.

 

RASVJETA JE NEZAOBILAZNA

Što je dnevni boravak bez dobre ambijentalne rasvjete? Uz onu osnovnu, centralnu, svakako dodajte i pomoćnu rasvjetu čija će glavna uloga biti unošenje željene atmosfere. Ovdje je odabrana vrlo jednostavna i neupadljiva stolna lampa u bež tonovima, jednostavnog dizajna. No, uvijek je možete dodatno naglasiti detaljem koji ćete staviti pored nje. Primjerice, mirisnu svijeću, uokvirenu fotografiju, vazu ili teglu sa zelenilom.

 

KAKTUS NA STOLIĆU?

Ukrašavanje doma kaktusima i dalje odolijeva novim idejama i trendovima. Pritom prvenstveno mislimo na kaktuse od umjetnih materijala, prije svega keramike. Baš takvi su jako popularni te će se savršeno uklopiti u ovu zelenu priču nadahnutu prirodom. Kako ne postoji opasnost ozljede zbog bodlji, stavite ih slobodno na klub stolić, a dodatno ih naglasiti možete staklenim zvonom.

 

TAJNA UKRASNIH JASTUČIĆA

Pruge, prirodni motivi, natpisi, točkice… kada miješate različite teksture i boje, rezultat aranžiranja ukrasnim jastucima je još efektniji, pa čak i revolucionarniji. U ovom slučaju, kombinacija sive, bijele i žute unosi jasnoću, profinienost i vrlo je aktualna.

 

 

2. TOPLO & ŽENSTVENO

Kombinacija prirodnog drveta, sive i ružičaste ispunjava dnevni boravak toplinom i daje joj dašak romantike i ženkog toucha. Ova varijanta dnevnog boravka je svakako nježnija i profinjenija. Osim detalja poput novih slika i jastuka te lampe, tome pridonosi i mekani i udobni ružičasti tepih visokog flora.

KONTRASTI NA AKCENT ZIDOVIMA

Svaka prostorija mora imati akcentni zid, a u ovom dnevnom boravku ta je uloga podijeljena na dva zida. No, dekoracije na oba zida su povezane i čine zaokruženu stilsku priču. Okruglo veliko ogledalo bez okvira daje prostoriji dašak vintagea. Kontrast crno-bijelih uokvirenih ilustracija ističe zid i daje mu moderan štih.

ZLATNI DODIR

Zlatni premazi na namještaju i dekoracijama veliki su trend u interijerima, a naročito su zastupljeni u modeniziranoj klasici koja je trenutno “in”. izvrstan je način za umnožavanje svjetlosti i dodavanje stila. Pored toga, upravo ovom željenom profinjenom i ženstvenom štihu doprinose zlatni detalji u boravku. Nalaze se na klub stolići, ali i na pomoćnom, bočnom stoliću te  stolnoj lampi.

 

LJUBAV DRVETA I RUŽIČASTE

Ružičasti detalji unose vintage i romantičnu atmosferu u prostoriju, a naročito su efektni na stoliću za kavu. I to ponajviše zbog kombinacije sa drvetom od kojeg je napravljen stolić.

 

 

JASTUCI KAO POZIV

Tek kratki pogled na ove jastuke i poželite sjesti i prepustiti se ovoj udobnoj sofi. Mješavina sive i ružičaste boje na svijetlo bež podlozi sofe donosi glamur i određeni nordijski štih odnosno skandinavski stil.

 

Foto i izvor: El Mueble 

Komentari