TOGO SOFA: bezvremenska udobnost i stil, ali i prepoznatljiv dizajn

Sofa dizajnirana prije gotovo 50 godina i dalje pronalazi svoje mjesto u interijerima diljem svijeta

 

 

Riječ je o sofi koju je 1970-ih, inspiriran Pop- artom dizajnirao francuski dizajner Michel Ducaroy. Ducaroy je 1954. godine počeo surađivati s Ligne Roset, tvrtkom koja je proizvodila tradicionalni, ali luksuzni sjedeći namještaj.

Upravo je on bio jedan od ključnih dizajnera brenda,  a posebno je bio prepoznatljiv po komadima nepravilnih oblika, ali i po korištenju visokotehnoloških materijala poput pjene, termoformirane plastike i prošivenog tekstila.

 

Togo sofa nalik  jastuku, s konstrukcijom ispunjenom pjenom  lansirala je kako Ducaroya, tako i Ligne Roset na međunarodnu mapu dizajna. Od tada, pa do danas Togo sofa, usprkos svojoj cijeni, prodana je u više od milijun primjeraka diljem svijeta. Ducaroy se iz svijeta dizajna povukao 1980-ih, a kultna sofa proizvodi se i danas.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M&Dspace (@miespaciodeideas)

Osim tada revolucionarnog dizajna, Togo sofa bila je vrlo popularna i zbog svoje udobnosti. Tada u prepoznatljivoj boji konjaka, a danas u gotovo svim nijansama koje možete zamislit, istovremeno elegantna, moderna i retro i dalje jedan najpoželjnijih komada namještaja koji biraju zaljubljenici u interijere.

 

 

Komentari