KREATIVNOST BEZ GRANICA: unajmite kućicu u obliku avokada, tegle za cvijeće ili krumpira

Airbnb prošle je godine uputio poziv ljubiteljima uradi sam projekata, arhitektima i dizajnerima da osmisle i ožive najluđe ideje za stanovanje. The OMG! Fund od 10 milijuna dolara podijeljen je stotini kreativaca koje je stručni žiri odabrao kao najbolje, a rezultat očekujemo već u kolovozu.

 


Iris Apfel, Kristie Wolfe, Koichi Takada i Bruce Vaughn izabrali su one najbolje. Iris Apfel, ikona stila, poznata je i u svijetu mode i kao dizajnerica interijera te je velika inspiracija budućim naraštajima. Kristie je dizajnirala neke od najluđih kuća poput kućica na drvetu i hotela u Idahou koji, naravno, izgleda kao krumpir. Koichi je nagrađivani arhitekt iz Sydneyja koji dizajnira prostore inspirirane prirodom.

Kristie Wolfe / Foto: airbnb.com

Ideje su morale biti jedinstvene, kreativne, održive i moraju impresionirati buduće posjetitelje. Kućice bi trebale bit spremne za prve posjetitelje do kolovoza ove godine kad će se moći rezervirati na popularnoj platformi.

Također, nije dovoljno da dizajn kuće bude samo „drugačiji“- on mora iznenaditi, oduševiti i inspirirati. Interijer mora pratiti i WOW efekt eksterijera uz postizanje savršene ravnoteže između neobičnog koncepta i udobnost doma koju i očekujemo.

Foto: airbnb.com

GIGANTSKA TEGLA, ŽUTA PODMORNICA I RETRO AUTOBUS

Neki od uspješnijih projekata koji svojim vlasnicima poprilično puni budžet je simpatična žuta podmornica koju možete unajmiti od bračnog para Keitha i Jen. Oni su stari silos za žito kupili za samo jedan dolar, a finalni račun za uređenje iznosio je 14 000 dolara.

Retro autobus, Ricardo je uz pomoć obitelji u potpunosti preuredio. Sve su radili sami, od stolarije do finalnog ukrašavanja. Kako ga često iznajmljuje, dio dobiti već je uložio u drugi autobus.

Foto: airbnb.com

Foto: airbnb.com

arezukŽiri je pregledao sve ideje pa je lista doista impresivna:  pregledali su 400 ideja koje nude promatranje zvijezda, 961  ideja je u sebi imalo i glazbeni motiv, 777 ideja inspirirano je voćem, a 680 ideja vinom.  Čak 1214 ideja su bile kućice na drvetu, a njih 509 inspirirano je gljivama.

Kada smo sve ovo pročitali ne možemo dočeti kolovoz i otkriti kako su od nagrađenih ideja niknule prave male kreativne kućice.

Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com
Foto: airbnb.com

 

 

 

Komentari