BAJKA KRAJ NACIONALNOG PARKA: niče najzanimljivije selo u Hrvatskoj, s preslatkim kućicama u obliku gljive

Ovo je hrvatski odgovor na svjetski  trend malih kućica za kojima su svi poludjeli. Naša varijanta dolazi u obliku gljiva i zamišljena je kao selo, a nalazi se nadomak Nacionalnog parka Krka, u mjestu Rupe

 

 

U zaleđu Skradina događa se nešto neobično lijepo i zanimljivo, što će svakako unaprijediti našu ruralnu turističku ponudu. U naselju Rupe nastaje Krka Fairytale Village, prvo selo u kojem će nastambe biti u obliku gljiva. Projekt koji je pokrenula obitelj Žižić a pridružila im se i obitelj Junaković i prva kućica u obliku gljive te dvorac su već tu!

Foto: Krka Fairytale village

Idealno za obitelji s djecom

Plan im je  ispuniti okolinu istim takvim objektima i stvoriti pravo malo turističko selo kao iz bajke. Ovakav smještaj bit će zanimljiv obiteljima s djecom koja će uživati boraviti u ovakvoj kućici te odmarati u idiličnom krajoliku netaknute prirode. Prava avantura zar ne?

Foto: Krka Fairytale village

Originalna ideja

Vlasnici “sela” na ideju su došli jer u Rupama nije bilo nikakvog smještaja za turiste, iako postoji potreba za time budući da se nalaze uz NP Krka. Želeći ponuditi nešto posve drugačije, vlasnici su odabrali kućice u obliku gljive. Prve dvije su stigle nedavno iz Srbije, gdje se izrađuju i vrlo ubrzo nakon postavljanja bilo ih je moguće rezervirati putem Airbnb-a.

Foto: Krka Fairytale village

Čvrste i stabilne

Kako bi bile čvrste i stabilne, vlasnici su prvo napravili betonske stope te na njih postavili kućice.  Jedna “gljiva” nudi smještaj za pet do 6 osoba. Uz ležajeve, nudi se minijaturne kuhinja i kupaonica te stolić za blagovanje.

 

Foto: Krka Fairytale village

Gostima je na raspolaganju i eko vrt, voćnjak, vinograd i vanjski veliki roštilj s ljetnom kuhinjom.

Foto: Krka Fairytale village
Komentari