VIŠE OD KLUB STOLIĆA: tri komada idealna i kao police za knjigu

Potreba za multifunkcionalnim komadima namještaja koji bi imali više od jedne uloge je sve veća jer živimo u malo kvadrata i želimo da nam je sve nadohvat ruke. Mladi dizajner Deniz Aktay je ponudio sjajna rješenja!

 

 


Skučeni stambeni kvadrati, užurbani način životam, nedostatak slobodnog vremena kao i želja da nam je u našem domu sve lako dostupno učinili su da dizajneri sve više kreiraju multifkunkcionalan namještaj. To je rezultiralo brojnim originalnim komadima koji imaju više namjena. Osvaja nas ne samo ideja, nego i dizajn i kreativnost. Upravo to se dogodilo s manjim komadima namještaja koje kreira njemački dizajner Deniz Aktay.

Posjetili smo njegovu stranicu dezin.de i oduševili se njegovim stolićima, policama, tronošcima. komodama… Za sada smo, iako izbor nije bio lak, odlučili vam predstaviti tri stolića koja su nam se najviše svidjela.

 


“BOOKGROOVE”

Ovaj mini stol osvaja svojim skulpturalnim oblikom valjka. Osim što je izvrstan u ulozi pomoćnog stolića uz sofu u dnevnom boravku ili fotelju u kutku za čitanje, stolić Bookgroove idealan je za odlaganje knjiga koje trenutno čitamo i koje su na našoj listi za čitanje. Tako ih sve imate na jednoj hrpi…

Foto: Dezin Design

Stolić je dobra zamjena za noćni ormarić kao i klub stolić na natkrivenom balkonu ili terasi. Tako na njega možete odložiti čašu, šalicu, budilicu i druge potrebne sitnice.

Foto: Dezin Design

 


“LITTLE HELPER”

U prijevodu ‘mali pomagač’ njegov tvorac, dizajner Deniz Aktay zove skraćeno po inicijalima ‘LH’. Ovo je jedan od njegovih prvih radova, nastao prije šest godina. Divan spoj metala i prirodnog svijetlog drveta, zar ne?

Foto: Dezin Design

Riječ je o višenamjenskom stalku za knjige, a ujedno i stoliću idealnom za spavaću sobu, pored kreveta. Ili za dnevni boravak i pozciju pored sjedeće garniture. Jedna od namjena koju mu je dizajner dao jest i stalak za mobitel, ali i svojvrsni bookmark – odlaganjem na vrh ujedno bilježite i na kojoj ste stranici stali s čitanjem knjige.

Foto: Dezin Design

 


CRAZY SLICE

Pomoćni stolić ‘Crazy Slice’ sastoji se od dvije jedinice u obliku kvadrata sa zaobljenim rubovima koje su naslonjene jedna na drugu. Upravo to čini stolić, osim njegovih više funkcija, izuzetno zanimljivim, atraktivnim  i – uzbudljivim.

 

Foto: Dezin Design

Dizajneru se svidjela upravo ideja da zaokrene jednu od jedinica za 45 stupnjeva čime se dobilo dodatno spremište za knjige i to s opcijom ‘bookmarka’, odnosno označavanja stranice na kojoj ste stali s čitanjem.

 

 

Foto: Dezin Design

 

Foto: Dezin Design

 

 

 

Komentari