Svaki dom treba malo glamura, bez obzira na stil uređenja

Malo raskoši i sjaja, makar i u sitnim ukrasnim detaljima treba doista svaki dom. Takvi elementi uvijek dobro dođu da prikriju nedostatke, osvježe dom, učine ga reprezentativnijim… Možda je vrijeme da razmislite o mramoru, bakru, baršunu, zlatu…

 

 

Svi imamo svoj omiljeni stil ili nekoliko njih pa ih kombiniramo u osmišljavanju svoga životnog prostora. U toj slobodi izbora i krije se ljepota svakoga interijera jer odražava njegova vlasnika i njegove kreativne ideje te općenito životni stil. No, bez obzira na to u kojem stilu diše vaš dom i ako možda niste pristaša raskoši, mala doza glamura uvijek dobro dođe. Prisjetimo se samo kako minimalistički interijeri ožive nekom pastelnom ili jarkom bojom na nekom od detalja.

 

Isti dojam, uz dodatnu dozu profinjenosti, elegancije i mistike unijet će i glamurozni materijali, boje, teksture i komadi namještaja koji u sebi nose dramatiku poput naslonjača s kićenim drvenim rukohvatom. I kada se odvaže na dašak glamura i raskoši u interijeru, mnogi naši klijenti odmah komentiraju i kako im je to nedostižno. No, nakon nekoliko prijedloga ipak pristanu jer shvate da za takav dojam ne moraju nužno izdvojiti više novaca.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Primjerice, umjesto pamuka za zavjese savjetujemo baršun ili neku njegovu imitaciju. To je, uz svilu i saten napoželjniji tekstil za postizanje glamura i možete njime presvući naslonjač, tabure ili pak ukrasni jastučić. Ovakvi materijali poželjni su i u spavaćim sobama.

 

Bakrene kugle koje se elegantno na  tankom užetu spuštaju sa stropa polako ulaze u klasiku. Ono što je predivno kod ovoga materijala jest što se lako uklapa u svaki stil, u što se možete uvjeriti na fotografiji niže.

 

Foto: Kelli Ellis

 

Želite li trendi dom, onda birajte detalje koji su premazani bakrom ili ukrašeni perjem – lustere, okvire za slike, stolne lampe ili pak klub stoliće u kombinaciji mramora i metala. U modi su opet staklene perlice na lusterima. Glamur donose i boje – prije svega crna, srebrna i zlatna, ali i ljubičasta te neke nijanse plave i sive.

 

Foto: Western Living Magazine

 

Glamour svakako donose i zlatni i srebrni detalji, koji se osim na detaljima, mogu nalaziti i na većim površinama namještaja ili zidnih obloga u vidu tapeta, keramike ili sjajnog premaza. Noviji trendovi vole i umivaonike te pipe sa zlatnim premazom koji ustvari ne djeluju nimalo kič te fronte sa ogledalom.

Foto: Darko Mihalić

Foto: Darko Mihalić
Komentari