Za svačiji ukus: pet stilova uređenja za uskršnje blagdane

Svaki stil uređenja zahtjeva da i blagdanske dekoracije budu usklađene s njime, jer će u suprotnome dom izgledati kaotično i napadno. Kako da postignete sklađenost uskršnjih ukrasa i postojećeg stila uređenja, pomoći će vam naši prijedlozi

 

Prigodne dekoracije, u ovom slučaju blagdanske, uvijek trebaju pratiti stil uređenja u domu, ili barem imati stilske poveznice koje će ih činiti skladnom cjelinom. To se prije svega odnosi na boje, uzorke i materijale… Ako nemate ideju što bi se najbolje uklopilo u vaš dom i dalo mu pravi blagdanski štih, zavirite u našu galeriju i pronađite ono što bi najbolje odgovaralo prostoru u kojem živite.

 

Foto: Pinterest

RUSTIKALNI

Rustikalni stil voli vintage predmete koji nas asociraju na seoski život i idilične kuće za odmor u kojima vlada drvo, starinski tanjuri, porculan, čipka, lan, juta… Izvucite iz ladica stare ukrase i vrpce, stari pribor za jelo, drvenu zdjelu za salatu, svijećnjak od kovanog željeza i bakine vezene salvete te unesite dašak rustike u svoj dom.

 

 

Foto: Pinterest

ROMANTIČNI

Prva asocijacija na romantiku su pastelne boje i cvijeće. Ta dva motiva su idealna za prizivanje romantičnog ozračja u dom za vrijeme blagdana. A to doista nije teško postići – Uskrs je ionako sinonim za cvijeće i prve vjesnike proljeća – visibabe, tulipane, zumbule, cica mace, forzicije…. Dodajte tome salvete s uzorkom cvijeća i posuđe ili stolnjak u nježnim pastelnim tonovima i romantika je tu!

 

Foto: Nina Holst

SKANDINAVSKI

Želite li dom ukrasiti u skandinavskom stilu tada se vladajte motom – manje je više. Kako u količini detalja, tako i boja. Skandinavski dizajn voli cvijeće, ali ne i previše boja. Idealne su grane grmova ili voćki koje sada cvjetaju. Kada je o bojama riječ, poželjne su neutralne nijanse bijele, sive, bež i crne. Da dojam bude svečaniji, dopuštena je zlatna ili srebrna, ali u detaljima. Prirodni materijali su također nepisano pravilo.

Foto: Country Living

PRIRODNI

Volite li jednostavnost i prirodne materijale, nadahnite se prirodom. Unesite dašak prirode u svoj dom odabirom drvenih elemenata, svježim cvijećem, mahovinom, paprati… Izbjegavajte puno detalja i jarke boje.

Foto: Pinterest

 

SHABBY

Popularni shabby voli također prirodne materijale te stare, pohabane detalje i posuđe iz bakine arhive. No, pretjerivanje je ovdje dopušteno, kao i količina detalja. Decoupage tehnika, cvjetni uzorci, romantični detalji, čipka… sve to kombinirajte za veću dozu shabbyja u svome uskršnjem domu.

Komentari