DOČEKAJTE SPREMNI VALENTINOVO: 9 sobnih biljki koje privlače ljubav

Bliži se Valentinovo i ljubav je u zraku… no nekako ne osjećate da je ona dovoljno prisutna u vašem životu? Dodajte malo zelenila u svoj interijer koje će utjecati na ovo stanje i popraviti atmosferu vašeg doma.

 


 

 


 

 


1. ORHIDEJA

Što može biti senzualnije od misteriozne orhideje? Ovaj cvijet, tvrde stručnjaci, ima najjaču žensku energiju, koju rado dijeli sa svojim vlasnikom. Orhideja nas također štiti od zavidnih ljudi i negativne energije u domu i pomaže u održavanju ljepote.

 

Foto: Old Farmers Almanah

 


2. KALATEA

Kalatea je čuvarica ognjišta iz biljnog carstva. Ovaj cvijet tradicionalno se smatra pokroviteljem i zaštitnikom obiteljske sreće i kompletnih obitelji. Stoga je imati nju kod kuće odlična ideja, čak i ako je u s ljubavlju u vašem životu sve u redu.

FOTO: AXEL VAZQUEZ/UNSPLASH

 


3. HIBISKUS

Ali ova biljka je idealna za one koji aktivno traže ljubav. Nježni cvijet energetski povećava privlačnost i pomaže svom vlasniku da upozna svoju “srodnu dušu”. A pored toga, jako je lijepa i atraktivna izgledom te će uljepšati svaki dom.

ROBERT THIEMANN/UNSPLASH

 


4. OKSALIS

Listovi oksalisa izgledaju poput djeteline – možda je to dijelom razlog zašto je biljka obdarena čarobnim svojstvima? Oksalis donosi ne samo sreću općenito u životu, već i sreću u ljubavnim planovima i aktivnostima. Usput, ovaj cvijet ima mnogo boja, tako da možete lako pronaći opciju koja se savršeno uklapa u interijer.

Foto: Freepik

5. ANTURIJUM

Anturijum se smatra “muškim” cvijetom – simbolom “yang” energije i snage. Prema legendi, ova biljka štiti kuću od negativne energije. Osim toga, anturijum neće biti na odmet jer će uravnotežiti vaš kućni botanički vrt, ispunjen “ženskim” biljkama.

Foto: Pexels

6. HOYA

Hoya, koja se još naziva i voštani bršljan, ima listove u obliku srca koji podsjećaju na Valentinovo i ljubav. Neki je čak s obzirom na izgled poklanjaju za Valentinovo umjesto uobičajenog buketa cvijeća. Ali, ne samo zbog toga. Hoya naime promiče pobjede žena na osobnom frontu i obećava svojoj vlasnici uspjeh kod muškaraca. Za najbolji učinak, trebali biste držati posudu s biljkom u spavaćoj sobi.

FOTO: FEEY/UNSPLASH

7. SPATIFILUM

Spatiflum je još davno dobio nadimak “ženska sreća”. Biljka najbolje djeluje na ženama koje su ‘solo’ , olakšavajući uspješnu potragu za idealnim partnerom. Osim toga, ova biljka izgleda estetski vrlo ugodno, pogotovo ako odaberete elegantnu teglicu za cvijeće – pa zašto je ne biste imali ako tražite ljubav?

FOTO: OUTI MARJAANA / UNSPLASH

8. MIRTA

Zimzeleni simbol čednosti, mirta, prema narodnom vjerovanju, štiti brak i sprječava nevjeru. Uzajamna naklonost, nježnost, snažne obiteljske veze – sve je to za što će se mirta pobrinuti. Ali bolje je ne držati ga u spavaćoj sobi – eterična ulja koja izlučuje biljka mogu uzrokovati glavobolju.

FOTO: PAFE PLANTS

9. LJUBIČICA

Mnogima se ljubičica čini previše običnom, no ipak joj je teško odoljeti. Divimo se ovim skromnim, ljupkim cvjetovima i volimo note ljubičice u parfemima. Dobro je znati da ovaj cvijet pomaže u poboljšanju obiteljskih odnosa i ublažava svađe i sukobe s voljenom osobom. Stoga, ljubičasta čarolija djeluje i ako već imate partnera.

Komentari