ZAVIRITE U ČAROBNI URBANI VRT: originalan i kreativan prostor koji izgleda kao iz bajke

Kreativnost pejzažnih arhitekata doista zna polučiti originalne vrtove. Ovaj studija CouCou Design pokazuje nam da svaki urbani vanjski prostor, bez obzira koliko bio malen, može postati prava prirodna oaza koja očarava svojim izgledom

 


Vodimo vas u jedan mali gradski vrt koji izgleda doista originalno. Za to je zaslužan studio CouCou Design iz Londona koji vlasnike još više približava prirodi i nudi pravu malu oazu prepunu zelenila. Vrt od 30 kvadrata koncipiran je kao nekoliko funkcionalnih cjelina, prekrasno povezanih, a zvijezda je svakako malena kugla u kojoj je smještena klupa za sjedenje.

 

Projekt: CouCou Design

Jedan od ciljeva bio je i privlačenje ptica i insekata, koji pomažu u oprašivanju biljaka, ali nam zapravo govore i o ljepoti prirode te pružaju meditativan ugođaj. Projekt je uključivao i infrastrukturu poput osvjetljenja i vodoopskrbe za mali ribnjak, ali i dubinu na kojoj mora biti zasađena svaka od sorti odabranih za vrtni prostor. On je zamišljen kao skup presijecanih krugova od kamenih ploča.

Foto: CouCou Design

Krugovi, koji izgledaju kao mali plutajući kolnici, služe kao zone po kojima se hoda, a na jednom od njih postavljeni su stol i stolice. Uz ovu zonu za sjedenje, postoji još jedna iste namjene i ona se nalazi unutar pletene kugle koja je svojevrsna umjetnička instalacija nalik na gnijezdo koja u potpunosti daje karakter ovom urbanom vrtu.

Foto: CouCou Design

Tijekom večeri, zahvaljujući ugrađenoj rasvjeti, vrt postaje kao mala kazališna scena na kojoj se odvija predstava.

 

Komentari